Министърът на отбраната на Косово: Силите ни за сигурност осигуряват безопасността за всички граждани на страната

  • 07 ноември 2022 16:48

  • 270
  • 1
Министърът на отбраната на Косово: Силите ни за сигурност осигуряват безопасността за всички граждани на страната
© Getty images (архив)

"Косовският министър на отбраната Арменд Мехай заяви, че силите за сигурност на страната му осигуряват безопасността за всички граждани на страната", съобщиха медии в Прищина, цитирани от БТА.

"Косово и неговите институции са в услуга на всеки гражданин и действията ни са в координация с косовската полиция и КейФОР", заяви Мехай.

Политическите представители на косовските сърби съобщиха след срещата си в Звечан в събота, че сърбите ще напуснат всички политическите институции, правосъдните органи, полицията и администрацията на Косово.

Същевременно министърът на отбраната на Сърбия Милош Вучевич изрази надежда, че няма да се стигне до ескалация на обстановката в Косово, изтъквайки, че силите на НАТО КейФОР сега са съществен фактор, който не трябва да позволи на косовския премиер Албин Курти да изпрати албански полицаи в Северно Косово, които да заменят сръбските полицаи и на практика да извършат "окупация" на четирите общини в Северно Косово, населени предимно със сърби.

НАТО е готова за намеса заради застрашената стабилност в Косово

Сега, когато сръбските полицаи се оттеглиха от полицията, се създаде вакуум в сигурността и ситуацията се усложни, тъй като се поставя въпросът кой ще изпълнява редовните полицейски задължения, каза Вучевич и изрази надежда, че това може да бъдат силите под командването на НАТО КейФОР и европейската мисия ЕУЛЕКС.

Валери Зайцев
270 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.07 | 19:57

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини