12 000 албанци са влезли нелегално във Великобритания с малки лодки

  • 28 октомври 2022 14:06

  • 379
  • 1
12 000 албанци са влезли нелегално във Великобритания с малки лодки
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Около 12 хиляди албанци са пристигнали тази година във Великобритания с малки лодки, съобщи Евронюз Албания. Броят им е значително по-голям в сравнение с този през изминалите две години – 800 души през 2021 г. и само 50 души през 2020 г. Повечето от тях са самостоятелно пътуващи млади мъже, допълва "Дейли мейл" на 26 октомври.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1036

Тази новина се обсъжда бурно в британския парламент и завладя всички местни медии, допълват от същия източник. Вестник „Таймс“, пише, че границите на Великобритания са „претоварени“ от преминаването на мигранти, като се позовава на изявление на служители на вътрешното министерство на Обединеното кралство.

По информация от британските служители, повечето от албанските мигранти са подали молби за убежище или са казали, че са жертви на модерно робство.

В рамките на дни след пристигането си във Великобритания голям брой хора са изчезнали от хотелите, използвани за настаняване на търсещи убежище.

Според цитираната от Евронюз Албания информация, служител на граничните сили (на Великобритания) казва, че засилването на миграцията е свързано с албанските престъпни групировки, които са „спечелили терен“ в Северна Франция.

Великобритания и Албания подписаха споразумение за справяне с албанските мигранти

Там албанците са влезли в контакт с албанските банди във Великобритания, които доминират в търговията с наркотици, трафика на хора, оръжия и проституцията, пише Евронюз Албания.

Преди месец депутатите във Великобритания поискаха спешни действия за справяне с контрабандата, извършвана с лодки, която осигурява печалби от милиони британски лири седмично, съобщава същият източник. Искането им дойде, след като вестник „Дейли Мейл“ след разследване под прикритие публикува видео, на което албанец открито извършва контрабанда в английския град Дюнкерк.

Албанецът, наречен „Златният лъв“, печели около един милион паунда на седмица, като превозва мигранти до Обединеното кралство с лодки, допълват от Евронюз Албания, информира БТА.

Цветелина Кирилова
379 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.28 | 17:21

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини