Турският век - новата визия на Ердоган за второто столетие

  • 28 октомври 2022 07:09

  • 1101
  • 5
Турският век - новата визия на Ердоган за второто столетие
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган днес ще обяви новата харта на управляващата Партия на справедливостта и развитието под наслов “Визията на турския век”.

Това ще стане на внушителна церемония в централната спорта зала в столицата Анкара с участието на около 30 поканени, съобщава БТА.

По информация на телевизия НТВ, поканени са лидерите на всички политически партии с изключение на партиите на бившите съратници на Ердоган- Ахмед Давутоглу, лидер на Партията на бъдещето, и Али Бабаджан - лидер на Партия Дева, както и лидерите на прокюрдската Демократична партия на народите. 

 Интересното е, че за разлика от преди са поканени и журналисти и общественици от опозиционни медии и неформални структури,отбелязва в. "Сьозджю".

 По информация на проправителствените медии се очаква Ердоган да отправи призив към политическите лидери за насрочване на референдум за изработване на нова конституция на страната.

Твърди се, че в новия документ се акцентира върху въпроси, свързани с предстоящите догодина избори за парламент и президент, на общността на алевитите и кюрдските младежи.

Близки до правителството анализатори посочват, че “се очаква в речта си Ердоган за използва език, приобщаващ различните слоеве на обществото и да отправи призив  „Елате да изградим заедно велика Турция“.

Ердоган разговаря по телефона с крал Чарлз III

 Интересното е, че събитието по обявяването на новата визия на ПСР ще се състои в навечерието на Националния празник на Турция - 29 октомври. Тогава се навършват 99 години от забележителната дата, на която Мустафа Кемал Ататюрк обявява създаването на новата светска Република Турция, обърната към ценностите на Запада.

"Подготвяме се да посрещнем стогодишнината на нашата република с програмата "Векът на Турция", която далеч надхвърля обичайните чествания на дадена годишнина. Както преди обединихме нацията си с хоризонта на целите ни за 2023 г., така сега, с Божията помощ, започваме изграждането на визията ни за 2053 г. с нашата програма "Векът на Турция", заяви Ердоган.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1101 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2022.10.31 | 12:16

5
На 29 октомври, на 99-ата годишнина от републиката, се състоя откриването на фабриката на турската Automobile Initiative Group (TOGG) в Бурса Гемлик.Turke's Automobile Initiative Group, или накратко Togg, е базирана в Турция компания за производство на автомобили.
PaulaFox

2022.10.28 | 11:25

4
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
чичо Манчо

2022.10.28 | 09:05

3
Интересното е с каква загриженост мисли и говори за бъдещето на държавата и народа си, докато нашите корумпирани крадльовци в ролята на "управляващи" като папагали говорят за някакви имагинерни евроатлантически ценности в които мястото, ролята и интересите на България ги няма.

2022.10.28 | 08:56

2
Поредния фюрер дърпач към светлото минало и фанатичното мюсюлманство.

2022.10.28 | 08:24

1
браво, да приемат евpото

Добави коментар

Водещи новини