Александър Вучич: Ще застанем изцяло зад сърбите в Косово

  • 27 октомври 2022 13:55

  • 307
  • 3
Александър Вучич: Ще застанем изцяло зад сърбите в Косово
© Getty (архив)

Президентът на Сърбия Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. заяви след заседанието на Съвета за национална сигурност днес, че  властите в Белград ще застанат изцяло до сръбския народ в Косово и че заплахите на Прищина да изпълни решението за смяна на регистрационните номера застрашават стабилността, мира и оцеляването на нашия народ в Косово", съобщи националната телевизия на западната ни съседка, цитирана от БТА

"Готови сме да продължим диалога  по всички теми, съгласихме се да направим всичко по силите си, за да запазим стабилността, да направим всичко възможно за деескалация на ситуацията, но ще застанем до нашия сръбски народ, ако бъде нападнат и вярвам, че ще има достатъчно разум в Прищина и в онези, които ги подкрепяха във всяко престъпно решение, което взимаха, да не тръгват срещу мирния сръбски народ, който просто иска да живее в своята държава Сърбия в съответствие с всички норми на международното  право", подчерта Вучич.

Държавният глава посочи още, че по време на заседанието на Съвета за национална сигурност е била обсъдена и ситуацията във въоръжените сили, като там са предприети адекватни мерки, които спадат в сферата на поверителното и държавната тайна.

Започна заседание на Съвета за национална сигурност в Сърбия

"Разгледахме френско-германския план, има неща, които не можем да приемем", отбеляза сръбският президент. Планът, подкрепен от САЩ, е бил обсъден на заседанието на Съвета за национална сигурност и в рамките на 24 часа Вучич ще запознае тези страни с отговора.

 

Валери Зайцев
307 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.27 | 19:19

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Където искаш заставай.

2022.10.27 | 18:37

2
Най добре в Сибир!
А де

2022.10.27 | 14:36

1
Вучко Косово е албанско с 95 % албанско население. Исторически може да е било сръбско, но кармата ви го отне защото сте шовинисти и за всичко обвинявате съседните си държави. Да не говорим и за фалшивата македонска пропагандна държава която създадохате вие сърбите чрез Югославия.

Добави коментар

Водещи новини