Турция глоби Meta с 18,6 млн. долара

  • 26 октомври 2022 13:51

  • 382
  • 1
Турция глоби Meta с 18,6 млн. долара
© Getty Images

Турският съвет по конкуренцията заяви днес, че е глобил компанията "Meta Платфромс", която е собственик на Facebook , с 346,72 милиона лири (18,63 милиона долара) за нарушаване на закона за конкуренцията, предаде Ройтерс.

В изявление Турският съвет по конкуренцията заяви, че е установил, че компанията е възпрепятствала конкурентите си, предлагащи услуги в сферата на социалните мрежи и онлайн видео рекламните пазари, обединявайки данните, събрани чрез Facebook, Instagram и WhatsApp.

Съветът заяви, че Meta трябва да предприеме действия за възстановяване на конкуренцията на тези пазари и да подготви годишни доклади за стъпките, които ще предприеме през следващите пет години.

Русия налага глоби на Гугъл и Мета

Глобата е била наложена в съответствие с годишния приход на компанията за 2021 г., посочи съветът.

Говорител на Meta заяви, че компанията не е съгласна с твърдението на турския орган. Той посочи, че Meta Платфромс защитава поверителността на потребителите и осигурява на хората прозрачност и контрол върху данните им. Компанията "ще вземе предвид всички опции", добави говорителят.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
382 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.26 | 17:27

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини