Турция ще удължи споразумението за износ на зърно от Украйна

  • 26 октомври 2022 09:59

  • 258
  • 1
Турция ще удължи споразумението за износ на зърно от Украйна
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Турция ще предприеме необходимите действия за удължаването на споразумението с Украйна за доставки на зърно, заяви високопоставен турски представител, цитиран от Анадолската агенция.

Надяваме се, че срокът на действие на споразумението ще бъде удължен, заяви вчера заместник-министърът на външните работи Фарук Каймакджъ, който е и директор по въпросите на ЕС в министерството на външните работи.

В изказването си на конференцията за продоволствената криза, организирана от Дирекцията за комуникации на турското президентство и Групата за приятелство ЕС-Турция в Европейския парламент в Брюксел, Каймакджъ посочи, че удължаването на срока на действие на споразумението с една или повече години би било полезно поради редица причини.

Турция ще направи всичко възможно, за да предаде на руската страна легитимните искания на Украйна, добави той.

Турция настоява за удължаване на споразумението за зърнен коридор

Доставките на зърно по т. нар. зърнен коридор се извършват съгласно споразумение, подписано в Истанбул на 22 юли между Турция, Руската федерация, Украйна и ООН, предвиждащо безопасен износ на зърно и хранителни продукти от украински пристанища. 

Първоначалното споразумение е за 120 дни и изтича през ноември.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
258 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.26 | 13:44

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини