Сръбското правителство ограничи цената на хляба за още 60 дни

  • 06 октомври 2022 18:45

  • 342
  • 1
Сръбското правителство ограничи цената на хляба за още 60 дни
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Правителството на Сърбия прие днес изменена Наредба за задължително производство и продажба на хляб, която ограничава цената на хляба за още 60 дни с цел предотвратяване на недостиг и запазване на жизнения стандарт на населението, предаде Танюг.

Съгласно наредба на правителството, приета през август,  цената на дребно на хляб от брашно T-500 е ограничена до 53.50 динара (0.89 лева), а максималната производствена цена е ограничена до 45.88 динара (0.77 лева).

Сръбия ограничи цената на хляба до 53,50 динара (0,89 лева)

На заседанието беше приет и Меморандум за разбирателство между правителството на Сърбия и компанията Рош /Roche/ Белград в областта на разработването и проучването на прецизната онкология. Документът бе подписан днес от премиера Ана Бърнабич и представители на компанията.

Става въпрос за сътрудничество в областта на прецизната онкология, което ще се отнася до изграждането на способности и капацитет чрез изследователски проекти, диагностични, клинични, икономически и въпроси на прилагането, както и позволява разширяването на достъпа до прецизна медицина за пациенти с рак на белия дроб.

Сърбия ще продължи с ограниченията на цените на основните хранителни стоки

Също така, чрез обединяването на всички национални участници в областта на лечението на рака на белия дроб, работата на сръбската здравна система в тази област ще бъде улеснена, се посочва в съобщение на сръбското правителство, цитирано от БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
342 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.07 | 00:32

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини