Бърнабич: Цинично е Хърватия да обвинява някого във фашизъм

  • 05 октомври 2022 16:41

  • 386
  • 1
Бърнабич: Цинично е Хърватия да обвинява някого във фашизъм
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Сръбският премиер Ана Бърнабич каза днес по повод корицата на хърватското списание "Експрес", на която сръбският президент Александър Вучич е изобразен като Адолф Хитлер, че е невероятно цинично Хърватия да обвинява някого във фашизъм, докато, по думите ѝ, самата тя го подхранва, предаде Танюг, цитирана от БТА.

Коментирайки корицата на "Експрес", на която е публикуван фотомонтаж, показващ унгарския премиер Виктор Орбан, победителката на италианските избори Джорджия Мелони и Вучич като Хитлер, Бърнабич каза, че е цинично Хърватия да прави подобни сравнения, защото на всички държавни чествания в тази страна се виждали нацистки символи.

"На всяко национално тържество в Хърватия можете да чуете скандирането "За родината готови", което е равносилно на някои скандирания в нацистка Германия", каза Бърнабич по ТВ Пинк.

Ана Бърнабич: Страната се е оказала под силен натиск от страна на ЕС

Тя добави, че първата страница на хърватското списание е дреболия в сравнение с отношението на Хърватия към президента на Сърбия, като припомни, че му бе забранено да положи цветя в Ясеновац.

Бърнабич посочи също, че ЕС не е реагирал и не е осъдил забраната, която не е  съответства на европейските ценности.

"На някои от срещите с европейски представители, когато го споменах, те казаха, че са се произнесли ясно за това, и казах, че може би са го направили на срещи при закрити врата, но че гражданите на Сърбия не са го чули", каза Бърнабич.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
386 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.05 | 17:41

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини