Съпругите на лидерите на Украйна и Турция се срещнаха в Истанбул

  • 03 октомври 2022 10:06

  • 1080
  • 1
Съпругите на лидерите на Украйна и Турция се срещнаха в Истанбул
© Twitter
Слушай новината Слушай новината

Турската първа дама Емине Ердоган посрещна в Истанбул съпругата на президента на Украйна Олена Зеленска, предаде турската частна телевизия НТВ, цитирана от БТА.

По време на срещата им Зеленска е разказала на турската първа дама за най-новите събития в Украйна, а така също и за дейността на фондацията, която носи нейното име. Тя е предала на Емине Ердоган благодарствено писмо от съпруга си Володимир Зеленски за подкрепата, оказвана на Украйна.

Украинската първа дама е изказала задоволство от приема в Турция на 1300 украински деца без семейства и е поискала помощ за евакуирането и отвеждането в Турция на около 200 деца със специални потребности.

Зеленска е откроила също така приноса на турския президент за осигуряването на морски коридор за износ на украинско зърно и предотвратяването на световна продоволствена криза.

Ердоган откри нова линия на метрото в Истанбул, осигуряваща връзка с летище "Сабиха Гьокчен"

"Щастлива съм, че посрещнах в Истанбул съпругата на украинския държавен глава, скъпата ми приятелка г-жа Олена Зеленска. Вярвам, че заедно ще излекуваме раните на украинския народ, особено на жените и децата, които са жертви на войната. Турция ще продължи дипломатическата си борба за установяване на мир във всяка сфера, както го прави от самото начало", написа в Туитър съпругата на Реджеп Тайип Ердоган.

Цветелина Кирилова
1080 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.03 | 11:31

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини