Реакциите в Скопие: Болезнена загуба, народът искаше да бием в нещо лошите съседи

  • 27 септември 2022 09:21

  • 11032
  • 10
Реакциите в Скопие: Болезнена загуба, народът искаше да бием в нещо лошите съседи
© Novini.bg/ Canva

В един скандален, груб и лишен от каквито и да е футболни достойнства, но изключително емоционален мач, България победи Северна Македония с 1:0 на футбол.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1225

Победа, коят макар и да не ни донесе спортно-технически дивидени, бе посрещната доста емоционално в България заради грозно и грубо освиркания ни химн в Скопие, както и неспирните обиди по нашите играчи през целия мач, пише Дирбг.

При съседите ни обаче емоциите са на коренно противоположния полюс, защото те бяха тези, които в продължение на над три месеца чакаха този мач, а и тръгнаха с "голямата кошница", с високопарни слова и очаквания за разгром.

В дните преди мача дори имаше призиви и отмъщение, без да става ясно какво отмъщение точно може да се търси на футболния терен в протоколен мач.

Борисов реагира на гаврата на македонците с българския химн

Изключително много българи, дори политическият елит на страната ни изрази възмущението си от грубо освиркания химн, което почти сигурно ще донесе наказание на Северна Македония, но местните медии не се трогнаха особено от грозните действия на сънародниците си.

"Sportmedia.mk" пише, че това е може би най-болезненият мач в историята им, което е доста любопитно на фона на факта, че реално двубоят бе само за чест, не и за класиране на каквото и да било.

А ето и цитати от написаното от медията:

"Всеки да говори каквото си иска, но двубоят с България бе от голямо значение за Македония. За народа, за земята, за всички онези които се чувстват подтиснати от източния съсед по политическите въпроси от последните няколко години".

Тези изречения от авторитетното северномакедонско издание идват на фона на очевидно празните приказки от местния тим, който се опитваше да убеди в дните преди мача, че политическият въпрос е оставен на заден план.

"Стадионът беше пълен - защото народът искаше победа. Народът дойде да се радва, да види победа над лошите съседи, които ни оспорват история, език и идентичност. Не дойдоха да гледат загубения цикъл без шанс за класиране".

"Футболистите не изпълниха тяхното желание и загубиха от най-омразния ни съсед. България си тръга с широки усмивки и като голям победител от Скопие. Това е най-слабата България в историята".

В друг свой материал медията отделят специално внимание на публиката. Всички видяхме, че нейното поведение бе скандално по всички аспекти на международния футбол, но в Скопие подобн нещо не бе усетено.

"Шапки долу за публиката. Националите не са имали такава подкрепа, 15 000 се бориха за Македония. Това беше мач, който не трябваше да бъде загубен".

Медията "Sport1.mk", която преди първия мач между двата тима в Разград призоваваше състава си да ни вкара четири гола, по един за фашизма, Самуил, Гоце Делчев и ветото, също пусна специална публикация с освиркания филм, отбелязвайки случилото се със задоволство.

90 минути по-късно обаче се появи друг материал, а заглавието в него бе: "Ужас! Десетима от Македония не избегнаха загубата".

Видеото с грозно освиркания ни национален химн обиколи социалните мрежи и в Западна Европа, а историята т близкото минало показва, че подобни действия са били наказвани строго от УЕФА, би било логично това да се случи и със Северна Македония.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
11032 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Наистина стига омраза!

2022.09.27 | 09:52

2
Историята се учи за са се вличат поуки, а не омраза, те ни мразят защото "вмро и възраждане" и т.н. насаждат омраза към Македонците и те съответно реагират с омраза към нас.

2022.09.27 | 19:48

10
И аз казвам стига омраза, но те ни мразят, защото нямат друг начин да се изтръгнат от корена си.
Z

2022.09.27 | 16:13

9
Umrite severno makedonski nacisti...Za vas Bugarska je penicilin...u svakom pogledu...naucite nesto i od njih ...valjda znate odakle vi je poreklo ???
Трек

2022.09.27 | 14:26

8
Шиптърите ще ги излекуват тея помияри
Анонимен

2022.09.27 | 10:30

7
Въпреки арогантното и неспортменско поведение на публиката на домакините, която не се посвени да освирква националния химн на своите гости, младите футболисти на България победиха в Скопие скъпо платените "звезди" на РСМ. Злобата винаги получава възмездие ! Но най-поучително в случая е, че то дойде от крака на македонски българин !

2022.09.27 | 09:46

1
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУРВИИИИИ

2022.09.27 | 10:22

6
Идиот!
ДИЛБЕР ТАНАС

2022.09.27 | 10:07

5
НА МАКЕДОНЕЦ У ГЪЗЪ –КОЛЕЦ !!!
Трепни

2022.09.27 | 10:07

4
Макетата на сапун!
ARMAKEDON

2022.09.27 | 10:06

3
VETTO FOREVER MONKEYDONIA !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини