Ана Бърнабич: Страната се е оказала под силен натиск от страна на ЕС

  • 26 септември 2022 13:48

  • 442
  • 0
Ана Бърнабич: Страната се е оказала под силен натиск от страна на ЕС
© Pixabay

Сръбският премиер Ана Бърнабич заяви, че страната се е оказала под силен натиск от страна на Европейския съюз след изказването на президента Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. пред Общото събрание на ООН, съобщи пресслужбата на сръбското правителство, цитирана от Танюг, предаде БТА.

"Натискът се засили и след подписването на плана за консултации между министерствата на външните работи на Сърбия и Русия, който даже още няма юридическа сила, тъй като не е приет от правителството на Сърбия", каза Бърнабич.

Тя подчерта, че в документа не се споменава за военно сътрудничество и консултациите с Русия са важни преди всичко във връзка с въпроса за Косово.

Сърбия и Русия подписаха споразумение за взаимни "консултации" по въпроси на външната политика. Споразумението е било подписано в петък от външните министри на Русия и на Сърбия Сергей ЛавровСергей ЛавровСергей Викторович Лавров е руски дипломат, като от 2004 година е министър на външните работи и Никола Селакович на среща в рамките на Общото събрание на ООН в Ню Йорк.

Представители на прозападната сръбска опозиция казаха, че подписването на споразумението с Русия е знак, че Вучич се е отказал от присъединяването към ЕС и води страната към сближаване с Русия.

Последвайте канала на

Десислава Станева
442 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини