Българите са подали 13 жалби за защита от дискриминация в Скопие

  • 23 септември 2022 12:59

  • 975
  • 0
Българите са подали 13 жалби за защита от дискриминация в Скопие
©

В Комисията за предотвратяване и защита от дискриминация в Скопие са постъпили тринадесет жалби от български сдружения и български граждани, съобщава вестник "Слободен печат". Игор Ядровски от Комисията заяви, че те се отнасят най-вече за реч на омразата в социалните мрежи, а също така има една жалба за дискриминация на работното място.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1237

Към юни, мисля, че сме получили 13 жалби, които се отнасят за дискриминация по етнически признак на лица от българска етническа принадлежност. Трябва да кажа, че в два случая е установен тормоз, в един не е установен, осем жалби са висящи и имаме жалби, които са отхвърлени поради нередности. В закона е записано кои са основните неща, които трябва да съдържа една жалба, за да може комисията да действа и ако тя не съдържа тези елементи, комисията я връща за редакция, а ако вносителят не я редактира, ние я отхвърляме, каза Ядровски.

Той допълни, че тези жалби се третират като всички останали, които постъпват в Комисията, като най-общо жалбите са от сферата на трудовите правоотношения, след това за достъпа до стоки и услуги, както и за достъпа до здравни и социални услуги.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
975 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини