Предотвратиха атентат срещу премиера на Косово

  • 20 септември 2022 12:03

  • 513
  • 0
Предотвратиха атентат срещу премиера на Косово
© Getty images (архив)

За предотвратен атентат срещу премиера на Косово Албин Курти съобщи правителството в Прищина, написа гръцкият вестник "Катемерини".

"Официалното съобщение на кабинета потвърждава информация, разпространена от албанската телевизия А2", добави базираната в Атина медия.

"Разузнавателната служба на Косово предотврати опит за покушение срещу министър-председателя Албин Курти", заявиха властите в най-младата балканска държава, цитирани от вестника.

Според медийните данни атентатът е бил подготвян през 2021 г. "Господин Курти и неговото най-близко обкръжение бяха предупредени за плана на заговорниците, евакуирани и поставени под засилена охрана. Информацията за предотвратеното покушение не бе разпространявана, за да не се всява паника сред населението", написа още медията от Гърция.

А2, цитирана от "Катемерини", заяви, че се е сдобила с данните за подготовката на атентата срещу Курти, докато нейни журналисти са провеждали разследване на масираните хакерски атаки срещу сайтове в Албания, извършени през юли и септември тази година.

Албания отново стана цел на кибератака

 

Валери Зайцев
513 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини