Турска банка прекратила работа с руската платежна система "Мир"

  • 19 септември 2022 18:51

  • 1988
  • 1
Турска банка прекратила работа с руската платежна система "Мир"
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Най-голямата турска частна банка ИшБанк (İş Bankası) е прекратила работа с руската платежна система "Мир", съобщи днес телевизия Халк ТВ, цитирана от ТАСС.

По данни на телевизионния канал решението идва след съобщение за възможни санкции от страна на министерството на финансите на САЩ срещу чуждестранни финансови институции, които приемат карти "Мир". 

В четвъртък министерството на финансите на САЩ заяви, че е готово да въведе санкции в случай на подкрепа към опитите на Руската федерация да разшири използването на платежната система "Мир" извън границите на Руската федерация.

Анкара започва да плаща в рубли 25% от вноса на руски газ

В началото на май тази година турският министър на финансите Нуреддин Небати увери, че руските туристи няма да имат проблеми с плащането на стоки и услуги в страната благодарение на платежната система "Мир".

По-рано бе заявено, че картите на тази система се приемат от големите турски банки като Зиират (Ziraat Bankası), ВакъфБанк (VakıfBank), ИшБанк (İş Bankası), ДенизБанк (DenizBank), ХалкБанк (Halkbank), отбелязва агенцията, цитирана от БТА.

Константин Тодоров
1988 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.09.20 | 10:12

1
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУУУРВИИИИИ

Добави коментар

Водещи новини