Президентът Вучич: Прищина съобщи, че контролира езерото Газиводе, това е ново нарушение на Брюкселското споразумение

  • 08 септември 2022 19:36

  • 981
  • 6
Президентът Вучич: Прищина съобщи, че контролира езерото Газиводе, това е ново нарушение на Брюкселското споразумение
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Президентът на Сърбия Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. заяви днес, че Прищина е обявила, че контролира изцяло езерото Газиводе в Северно Косово и посочи, че това би означавало "ново нарушение на Брюкселското споразумение", съобщава БТА.

"Днес техният така наречен министър на вътрешните работи (Джелял Свечля) обяви, че те контролират напълно езерото Газиводе, което би означавало ново нарушение на Брюкселското споразумение. Според Брюкселското споразумение полицията в Северно Косово може да отиде там само с одобрението на сърбите, но това не ги интересува", каза Вучич пред репортери в Пожаревац.

Вучич: Изтокът и Западът се сблъскват в прокси конфликт за Сърбия

По думите му албанците тайно, с подкрепата на най-големите европейски сили,  "се опитват тихо да завземат и окупират Северно Косово и Метохия".

"Тъй като вече няма да моля нито един от тях, нито Прищина, нито Брюксел, сега ги предупреждавам да не го правят повече, защото сръбският народ няма да търпи повече насилие и неспазване на международното право", заяви Вучич.

Той каза, че албанците "буквално вилнеят в Косово и Метохия" с помощта на тези, които им "дадоха независимост на тепсия".

Вучич съобщи, че в събота, след заседанието на Съвета за национална сигурност, посветено на сигурността в Косово, ще има "важни съобщения за всички граждани".

Мая Йорданова
981 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2022.09.09 | 10:03

6
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУРВИИИИИИИ

2022.09.08 | 20:29

3
путин насъсква српските психопати да разпалят още войни в европа. а те са толкова прости, че му се връзват срещу един гол за близане насреща, бензинът у српско по-скъп от нашия, ток немат... жалка работа.

2022.09.08 | 21:18

5
Koe nasaskva putin be putio nishto ne razbitash pak e us ti idiot li si....

2022.09.08 | 20:17

2
Щом е Брюкселско споразумение е л’айно
.

2022.09.08 | 20:01

1
Колкото дълъг, толкова и глупав .

Добави коментар

Водещи новини