Дефицит на мляко в Черна гора заради мерките на Сърбия върху износа

  • 07 септември 2022 18:13

  • 247
  • 1
Дефицит на мляко в Черна гора заради мерките на Сърбия върху износа
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Дефицит на мляко се очаква в Черна гора на фона на решение на правителството на Сърбия да ограничи износа на този продукт, заяви председателят на Асоциацията на селскостопанската и хранителната промишленост към Търговско-промишлената камара на Черна гора Милутин Джуранович в коментар за вестник "Виести". 

Аз не съм уверен, че в този момент черногорските компании могат да удовлетворят нуждите на черногорските граждани от мляко, заяви Джуранович. Той отбеляза, че на Балканите, и в Европа като цяло, има недостиг на мляко, защото е имало две години на суша, довела до покачване на цените на млякото. Така че дори Сърбия - страна производител на мляко, се оказа в ситуация на дефицит на този продукт, заяви Джуранович. 

Сърбия е най-големият доставчик на мляко в Черна гора. Според статистическите данни за първите седем месеца на 2022 г. от Сърбия в Черна гора са били изнесени млечни продукти на стойност 12,66 милиона долара, съобщава БТА.

Сръбското правителство въведе ограничения на цената на млякото и забрани износа му

По-рано правителството на Сърбия ограничи цената на един литър мляко в страната и забрани износа му до 30 септември заради дефицит.

Цветелина Кирилова
247 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.09.08 | 09:15

1
Като няма мляко, пийте ракия !!

Добави коментар

Водещи новини