Ердоган: Въоръжените сили на Турция са основен гарант за безопасността на държавата ни

  • 31 август 2022 19:27

  • 4715
  • 0
Ердоган: Въоръжените сили на Турция са основен гарант за безопасността на държавата ни
© Getty images
Слушай новината Слушай новината

Въоръжените сили на Турция са били и си остават основен гарант за безопасността на държавата, заяви днес турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва, цитиран от БТА.

Той говори на церемония по връчването на дипломи на завършилите Военно-морското и военно-въздушното училище към Университета за национална отбрана.

Президентът спомена и предизвикателствата, пред които е изправена Турция в момента. 

Турция: Неутрализирахме девет бойци на ПКК в Северен Ирак

Много добре осъзнаваме истинските причини, които стоят за опитите за нарушаване на правата на Турция в Източното Средиземноморие. Наясно сме и с целите на силите и кръговете, които сега безплатно въоръжават терористите край границите на Турция, въпреки че преди отказваха да дадат оръжия на Анкара срещу заплащане, заяви Ердоган.

Турският лидер окачестви провокациите (от страна на Гърция - бел. ред.) срещу турските военновъздушни сили в Егейско море като "част от план за дестабилизиране на региона".

Виждаме също така на кого помага НАТО днес, докато навремето не оказваше подходяща подкрепа на Турция в условията на нарастващи заплахи за националната й сигурност, каза той.

Ердоган добави, че Турция залага на развитието на отбранителната промишленост, за да отговори по нужния начин на заплахите за националната й сигурност.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4715 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини