Премиерът на Косово поиска Испания да признае независимостта на неговата държава

  • 19 август 2022 20:07

  • 513
  • 1
Премиерът на Косово поиска Испания да признае независимостта на неговата държава
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

Премиерът на Косово Албин Курти заяви, че Испания трябва да признае независимостта на неговата държава, защото, според него,  случаите на Каталуния и на баските не са същите като случаят с Косово, съобщи МИА.

В днешно интервю за мадридския "Ел Паис" Курти заяви, че признаването на косовската държава би помогнало на Испания да демонстрира, че случаите не са едни и същи, защото "Сърбия извърши геноцид в Косово".  

"Испания трябва да  се съгласи и да признае  Косово. Знам, че има някои възражения, обаче, както заяви нашият голям писател Исмаил Кадаре, когато получи наградата "Принц на Астурия", Испания не трябва да се сравнява със Сърбия, тъй като Сърбия извърши геноцид в Косово. Вярвам, че именно с признаването на Косово Испания ще покаже, че Каталуния и баските са различен случай", заяви Курти.

Александър Вучич: Прищина се готви да нападне Северно Косово на 1 октомври

Испания е една от петте  членки на ЕС, които не са признали независимостта на Косово, обявена през 2008 г. Румъния, Гърция, Кипър и Словакия са другите членки на ЕС, които не са признали независимостта на Косово. 

Валери Зайцев
513 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.08.20 | 10:12

1
КОЛКО СТЕ ЖАЛКИ.ВОЙНА СЕ ВОДИ НА БОЙНОТО ПОЛЕ.ПОБЕДИТЕ В ИНТ.ПРОСТРАНСВОТО НЕ ПЕЧЕЛЯТ НИЩО,ОСВЕН ЖАЛКИТЕ 30 КРАВАРСКИ ЦЕНТА.

Добави коментар

Водещи новини