Ръководителката на прокуратурата за организирана престъпност в Скопие е суспендирана

  • 17 август 2022 09:07

  • 268
  • 0
Ръководителката на прокуратурата за организирана престъпност в Скопие е суспендирана
© Novini.bg/ Canva

Ръководителката на Основната държавна прокуратура за борба с организираната престъпност и корупцията на РС Македония - Вилма Рускоска е суспендирана от поста, а Арафат Муареми се оттегли от поста и.д. директор на Управлението за финансова полиция, съобщи МИА.

Рускоска и Муареми преди това отправиха един срещу друг взаимни обвинения, след като прокуратурата извърши обиск в Управлението на финансовата полиция в Скопие.

Нов протест пред българското посолство в Скопие

Директорът на Управлението на финансовата полиция Муареми информира вчера, че по своя собствена воля се оттегля от поста, взимайки предвид решението на главния прокурор Йовевски да започне процедури за утвърждаване на дисциплинарна отговорност на трима прокурори и да суспендира Вилма Рускоска от поста основен държавен прокурор за борба с организираната престъпност и корупцията.

Решението на главния прокурор дава ясно послание, че законите трябва да се спазват от всички и злоупотребите на поста за лични цели са недопустими, заявиха от Управлението на финансовата полиция.

Муареми съобщи в началото на месеца, че ще внесе наказателно обвинение против прокурорките Вилма Рускоска, Ивана Трайчева и Елизабета Йосифовска за злоупотреба със служебно положение и фалшифициране на на официален документ.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
268 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини