Причината за стрелбата в Черна гора е семеен спор

  • 13 август 2022 07:18

  • 1019
  • 0
Причината за стрелбата в Черна гора е семеен спор
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Единадесет души бяха убити при нападението в черногорския град Цетине, извършено след семеен спор в петък привечер, предаде БТА, позовавайки се на Асошиейтед прес.

Полицията е ликвидирала нападателя след престрелка с него.

В атаката са били ранени още 6 души, сред които един полицай, съобщиха органите на реда.

Позовавайки се на информация от свидетели, държавната телевизия Ар Ти Си Джи съобщи, че нападателят е открил безразборна стрелба по хора на улицата, включително по деца.

Четирима от ранените са били прехвърлени в болница в Цетине, а други двама сериозно пострадали са били изпратени в болница в Подгорица. 

Ар Ти Си Джи цитира източници от полицията, които са казали, че атаката е последвала семеен спор, но засега повече подробности не се съобщават.

Според черногорското издание "Вечерне новости" нападателят е бил на 34 години. Той е убил семейството си и после е излязъл от дома си и е започнал да стреля по минувачи по улиците на града. Сред пострадалите има и деца.

Премиерът на Черна гора Дритан Абазович написа в своя канал в Телеграм, че в Цетине се е случила “безпрецедентна трагедия” и призова нацията “в мислите си да бъде заедно със семействата на невинните жертви, техните роднини, приятели и хората в Цетине”. Той посети заедно с министрите на здравеопазването и на вътрешните работи двама от ранените, които са настанени в болница.

Върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел изказа съболезнования по повод стрелбата.

9 души са ранени при стрелба пред бар в Синсинати

" Нашите мисли са с вас”, посочва Борел като изразява своята съпричастност към семействата на жертвите и на народа на Черна гора.

Заради трагедията се очаква в Черна гора да бъде обявен тридневен траур.

Последвайте канала на

Калина Христова
1019 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини