Ивица Дачич: С Вучич се договорихме да продължим политическото си сътрудничество

  • 12 август 2022 15:55

  • 503
  • 0
Ивица Дачич: С Вучич се договорихме да продължим политическото си сътрудничество
© Getty Images

Председателят на Социалистическата партия на Сърбия (СПС) Ивица Дачич съобщи, че е договорил с президента на Сърбия и лидер на Сръбската прогресивна партия (СПП) Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. да продължат политическото сътрудничество помежду си, предаде агенция Бета.

"Като се има предвид, че имаме еднакви политически цели, президентът Вучич и аз сме на мнение, че трябва да продължим политическото си сътрудничество в най-добър интерес на Сърбия и в тези тежки и бурни времена, които са пред нас. Ще продължим разговорите си още следващата седмица и след това ще предадем за решение предложенията си за решение на нашите партийни органи", каза Дачич за "Новости" след разговора с Вучич.

Тема на разговора е било формирането на новото правителство, като Дачич отбеляза, че е говорил с председателя на СПП от името на цялата си изборна листа. СПС участва в изборите в коалиция с партията Единна Сърбия и Партията на пенсионерите в Сърбия.

Дачич уточни, че не е станало дума за кадрови решения, допълва БТА.

Дачич: Сърбия да държи сметка за отношенията си с Русия, но и да остане на европейския си път

Вучич каза вчера, че преди края на август (съставът на правителството) ще бъде в Скупщината и добави, че ще разговаря с председателя на Социалистическата партия на Сърбия Ивица Дачич като с "потенциален коалиционен партньор".

Весела Найденова
503 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини