Черногорският премиер е получил смъртни заплахи

  • 25 юли 2022 20:22

  • 539
  • 0
Черногорският премиер е получил смъртни заплахи
© Getty (архив)

Премиерът на Черна гора Дритан Абазович е поискал от ръководителите на полицията и тайните служби да разследват смъртни заплахи, които е получил заради ареста на Петър Лазович, син на бившия полицейски ръководител Зоран Лазович, съобщава сайтът Екзит.

Абазович е информирал министъра на вътрешните работи Филип Адич, директора на Полицейската администрация Зоран Бърджан и директора на Националната агенция по сигурността Сава Кентера за твърденията, че групи, близки до Зоран Лазович и сина му Петър, планират отмъщение за ареста.

През юли миналата година Европол предаде на Специалната държавна прокуратура транскрипции на съобщения, разменени чрез мобилно приложение, според които полицаят Петър Лазович е кореспондирал и сътрудничил с лидери и членове на престъпния Кавачки клан.

"Арестуваният служител на Националната агенция по сигурността Петър Лазович има проблем със закона. Това, надявам се, е ясно на всички, които искат да продължа заедно с колегите си мисията за установяване на върховенство на закона, от което няма да се откажа и на милиметър въпреки заплахите, екстремисткия тон, езика на омразата", заяви Абазович.

"Бях информиран от няколко източници, че в признанията на групи, близки до Лазович, съм бил набелязан главно заради проблемите им със закона. Също така ми казаха, че се опитват да създадат атмосфера, в която аз, като министър-председател, уж оказвам "натиск" върху прокурорите да преследват Лазович и престъпно-бизнесменската група от хора около тях", добави той.

Петър Лазович е син на бившия началник на Сектора за борба с организираната престъпност и корупцията и бивш заместник-директор на Полицейската администрация Зоран Лазович. Той беше арестуван преди седмица по заповед на Специалната държавна прокуратура по обвинения в създаване на престъпна организация.

Бившият японски премиер Шиндзо Абе почина

Валери Зайцев
539 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини