Протест на служители на авиокомпания в Румъния с искане за по-високи заплати

  • 21 юли 2022 13:10

  • 340
  • 0
Протест на служители на авиокомпания в Румъния с искане за по-високи заплати
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Синдикатите в румънския национален авиопревозвач ТАРОМ (ТAROM) организират днес протестен митинг пред централата на компанията в Отопени с искане за увеличаване на заплатите с 35 процента, съобщава телевизия Диджи 24.

Синдикалистите не изключват възможността да обявят стачка.

Очаква се около 200 синдикални членове да вземат участие в митинга, организиран от Обединения синдикат на TAROM от 12:00 до 13:00 ч.

Служителите на авиокомпанията заявяват, че искат достойно заплащане и че ръководството се отнася несериозно към тях при преговорите за колективен трудов договор.

Нова стачка ще има на парижкото летище "Шарл дьо Гол"

"Начинът, по който протичат тези преговори, не изключва възможността за възникване на трудов конфликт на ниво TAROM“, заявиха представители на Обединения синдикат на авиопревозвача, цитирани от Аджерпрес.

Освен това някои от служителите на авиокомпанията ще бъдат уволнени в близките дни, тъй като не са получили адекватна оценка от консултантската компания "ПрайсуотърхаусКупърс" (PricewaterhouseCoopers).

В днешния митинг ще участват само служители, които не са на смяна, за да не бъде засегната финансово авиокомпанията, допълват от синдикатите.

Виолета Симеонова
340 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини