Огнена стихия бушува в Турция

  • 14 юли 2022 14:04

  • 581
  • 0
Огнена стихия бушува в Турция
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Горски пожар избухна вчера в червена борова гора в провинция Датча в Егейско море.

12 противопожарни самолета, 27 хеликоптера, 103 противопожарни камиона, 11 водоноски и 415 души персонал бяха изпратени в Датча от Регионалната дирекция по горите, според кабинета на губернатора на Мугла.Няколко махали в района са евакуирани, съобщиха турските медии.

Министърът на земеделието и горското стопанство Вахит Киришчи днес в 12.30 ч. сподели последната информация за пожара в полуостров Датча. "Пожарът е частично овладян. Охлаждащите работи са започнати и тези работи ще бъдат продължени. Около 300 хектара гори и 400 хектара земя са пострадали. Общо 10 къщи са повредени, 4 от които са сериозно повредени. Нямаше загуба на живот за нашите граждани. Над 3200 души са евакуирани от района. Няма жертви. 22 души са били неблагоприятно засегнати от пожара, а 13 души са изписани след лекарски контрол. Финансовите загуби ще бъдат компенсирани.", заяви министъра. 

Евакуираха хиляди французи заради разпространението на горски пожари

Гасенето е подкрепено от военни части, пожарогасители от околните квартали и водоноски на някои частни строителни фирми, пише Марица.

Магистралата между Датча и Мармарис беше затворена за движение като предпазна мярка, тъй като пламъците се движеха към брега.

 

„Много въздушни и наземни екипи бяха изпратени в региона, за да овладеят огъня възможно най-скоро с всички налични средства. Предприети са необходимите мерки за защита на населените места от пожари“, съобщиха от областната управа.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
581 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини