Сръбският президент призова РС Македония да обмисли “френското предложение”

  • 07 юли 2022 11:35

  • 731
  • 2
Сръбският президент призова РС Македония да обмисли  “френското предложение”
© Novini.bg/Canva

Президентът на Сърбия Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. коментира “френското предложение” за деблокиране на европейския път на Република Северна Македония, като посочи, че Скопие не трябва да го отхвърля преди да помисли добре за националните си интереси, съобщава агенция МИА.

"По принцип не мога да ви кажа дали предложението е добро или не, нека народът на Македония реши.(…) Македонските граждани, пак ще кажа, те знаят по-добре от мен дали нещо е добро или не за националните интереси на страната им. Просто моля хората да помислят, да помислят дали не приемат или отхвърлят нещо априори,“ посочи снощи в интервю за телевизия "Сител“ Вучич.

Провокация предизвика напрежение на протеста в Скопие тази вечер

Той отбеляза, че е добре Република Северна Македония да бъде на европейския път, за да има по-големи възможности за привличане на инвестиции.

Вучич посочи, че премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски е защитавал изключително силно позициите на страната на срещата на върха в Брюксел миналия месец.

Сръбският президент заяви, че Република Северна Македония и Албания заслужават да започнат преговори за членство в ЕС. Според Вучич двете страни отдавна са заслужили членството заради своята ангажираност, постигнатите резултати и изпълнението на всичко, което се изисква от тях.

Радина Лазарова
731 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.07.07 | 11:52

2
И сърбетата даже ви го казаха, че сме направили голям компромис за вас. Скрийте червените петолъчки и влизайте в Европа, че втори шанс няма да имате!
PaulaFox

2022.07.07 | 11:50

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини