Опозиционните партии в РСМ се разграничиха от провокаторите

  • 06 юли 2022 16:52

  • 799
  • 2
Опозиционните партии в РСМ се разграничиха от провокаторите
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

Една от опозиционните в Република Северна Македония партии Левица се разграничи от „провокаторите с качулки“ на протеста снощи, твърдейки, че те са били  "разчетени" навреме и протестиращите от Левица са се дистанцирали от тях „със санитарен кордон“, предаде БТА.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 664

„Не влязохме в капана на вашата тайна полиция снощи. 50 провокатори с качулки, които застанаха пред знамето на Левица. Ние не се хващаме на тези евтини трикове, за да имате после основание да арестувате цялото ръководство на партията (както ви учат петимата агенти на ЦРУ, дошли преди два дни в Македония)“, заяви в обръщение към министъра на вътрешните работи Оливер Спасовски председателят на партията Димитър Апасиев.

„Всяка вечер се виждаме - все повече и по-сплотени! До окончателното падане на това корумпирано окупационно правителство“, добавиха от Левица.

От ВМРО-ДПМНЕ, другата партия, която призовава към протести, срещу предложението на ЕС за преговорна рамка на страната, зад която виждат „българизация и асимилация“ също осъдиха насилието във всяка негова форма, но и „всяка форма на провокация, която води до насилие“.

„Апелираме да не се поддаваме на насилствения сценарий на властите и вечерта призоваваме за изолиране на полицейските провокатори, лицата с маски, които не са част от протеста“, пишат от ВМРО-ДПМНЕ и отново призовават и тази вечер на протест под мотото „Ултиматум - не, благодаря!“ пред сградата на правителството.

По-рано днес, без да споменава конкретни имена на политически партии, но говорейки за организаторите на протеста министърът на вътрешните работи Оливер Спасовски призова да се протестира мирно и демократично и уточни, че и за тази вечер се очаква напрежение.

Напрежение в Скопие: Има сигнали за подготвяни провокации и за протеста тази вечер

Валери Зайцев
799 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.07.06 | 17:41

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
ARMAKEDON

2022.07.06 | 17:39

1
VETTO MONKEYDONIA FOREVER !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини