Голям горски пожар бушува край Атина

  • 04 юли 2022 21:35

  • 581
  • 1
Голям горски пожар бушува край Атина
©
Слушай новината Слушай новината

Голям горски пожар северно от Атина, който излезе извън контрол, накара властите да наредят евакуация на близкия крайбрежен град като предпазна мярка, съобщава Ройтерс, цитирана от Нова телевизия.

Силните ветрове раздухаха пламъците в района на Схиматари, на около 50 км от столицата, на фона на покачващите се температури. Властите призоваха жителите да напуснат град Дилеси и спряха местния влак, докато повече от 100 пожарникари, подкрепени от четири самолета и два хеликоптера, се бореха с огъня.

Спасителните екипи се опитват да потушат и пожар в района на Ахая, в южната част на полуостров Пелопонес, където бяха евакуирани четири села.

Четвърти ден не могат да овладеят големия пожар в Кипър

Миналата година горските пожари опустошиха около 300 000 акра гори и храсталаци, когато Гърция преживя най-тежката гореща вълна от 30 години насам. След остри критики към реакцията му правителството обеща да увеличи капацитета за борба с пожарите.

В събота няколко десетки румънски и български пожарникари заеха позиции в Гърция, като това са първите членове на европейски сили, които се разполагат, за да осигурят подкрепа в случай на големи горски пожари през лятото. При най-тежкото огнено бедствие в Гърция през лятото на 2018 г. загинаха 102 души, когато пожар обхвана крайморския град Мати и близките райони в близост до Атина.

Теодора Павлова
581 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.07.04 | 22:28

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини