Пендаровски: Френското предложение е приемливо

  • 03 юли 2022 21:36

  • 1844
  • 3
Пендаровски: Френското предложение е приемливо
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Напрегнати часове в Скопие, след поредния кръг консултации по френското предложение за разрешаване на спора с България. Президентът Стево Пендоровски заяви, че за него документът е "приемлив". Засега обаче няма изгледи опозицията да отстъпи, съобщава БТВ.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 664

Консултациите по френското предложение продължиха на най-високо ниво с президента на Северна Македония Стево Пендаровски.

„Според мен това е преходен компромис за една от фазите на европейската интеграция, в която са важни три елемента и затова”, според мен, предложението в този формат на този етап е приемливо”, заяви той.

Днес следобед за първи път се проведе историческа среща между премиера Димитър Ковачевски и лидера на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски.

Ковачевски ще се срещне с лидера на опозицията и ще участва в Съвета за сигурност за обсъждане на предложението на ЕС за преговорна рамка

„Всички сме наясно с чувствителността на този въпрос. Лесно е да отхвърлите, да отлагате, да изберете нова несигурност. Но в този исторически момент е необходимо рационално мислене с хладна глава. Изисква се мъдрост и отговорност и обективен анализ на всички сценарии. Грижа за бъдещето на нашите деца“, заяви Ковачевски.

„Нито за мен лично, нито за ВМРО-ДПМНЕ тези два документа, каквито са, са приемливи и нито ВМРО-ДПМНЕ, нито аз лично възнамеряваме да приемем документите“, заяви Мицкоски.

И за тази вечер са обявени протести пред Правителството. Исканията са предсрочни избори и отхвърляне на френското предложение, което МВнР препоръча на правителството да приеме.

Константин Тодоров
1844 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
123

2022.07.04 | 00:46

2
Започвам да се чудя Македония ли кандидатства за членство в ЕС или ЕС кандидатства за членство в Македония? Не си спомням ЕС така да се е молил така на някоя друга държава кандидат- членка.

2022.07.04 | 11:00

3
не е ес, а е уса, още една колонийка бързат да придърпат, че руснаците много ги отсвириха и ще ни ползват и нас и макетата за щит!
PaulaFox

2022.07.03 | 22:13

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини