Двама българи са задържани в Черна гора

  • 30 юни 2022 11:55

  • 774
  • 0
Двама българи са задържани в Черна гора
© Novini.bg/ Canva

Български граждани, които са заподозрени от прокуратурата в извършване на кражби от автомобили в съучастие, са с мярка за неотклонение задържане под стража за 30 дни, постанови съдът в Улцин вчера. Мярката е наложена срещу българските граждани К.Г.Х. (46 г.) от София и С.А.И. (55 г.) от Мездра.

Според прокуратурата заключените превозни средства, от които били откраднати пари и ценности, били разбивани с помощта на специално дистанционно устройство за отключване на системата „Пандора“.

Разследващият съдия е установил, че са налице обстоятелства, които сочат, че заподозрените могат избягат, поради което е наложено задържане под стража, информират от съда в Улцин. 

Българи са задържани за телефонни измами в Кипър

В наказателния доклад, подаден от полицията в прокуратурата в Улцин, се посочва, че двамата българи и трети заподозрян от Белград са откраднали 220 евро от лек автомобил „Голф IV”, собственост на жител на Улцин, както и още 240 евро и кутия златни бижута на стойност 1200 евро от друг пострадал.

Ден по-късно, сочи докладът, сутринта на 26 юни, задържаните са отключили автомобил „Субару“ на плажа Саранда близо до Улцин, но не открили нищо ценно. Те са арестувани същия ден около 15 часа на „Велика плажа“ при опит да ограбят друга кола. Според информацията инспекторите са открили у българите парична сума, като произходът й още не е уточнен.

Източник на „Виести“ от разследването е казал, че третият заподозрян – И. С. от Белград, е признал за престъплението и е описал в детайли взломните кражби, извършени със специален уред. Черногорската медия е публикувала имената на двама от задържаните – Георги Христов и Асен Иванов, и ги нарича „Пандора българи“.

Радина Лазарова
774 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини