Оливер Вархей: Всички пречки в спора между РСМ и България са преодолени

  • 27 юни 2022 19:16

  • 1139
  • 3
Оливер Вархей: Всички пречки в спора между РСМ и България са преодолени
© Булфото (архив)

"За решаване на спора между България и Северна Македония са положени много усилия. Сега е моментът всички заинтересовани страни да направят последната стъпка. Това каза еврокомисарят по разширяването Оливер Вархей, съобщават медии в Скопие, цитирани от БТА.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 664

Имам големи надежди, че междуправителствената конференция с Албания и Република Северна Македония може да бъде проведена след няколко дни. Тези държави са представили всичко, което се изисква от тях. Те са готови, ние също трябва да сме. На масата имаме решение, което е одобрено от българския парламент. Всички пречки са преодолени, ЕС трябва да върви напред”, добави той.

Вархей подчерта още, че ЕС е решен да приеме целия регион на Западните Балкани в блока.

"Страните от този регион ще бъдат интегрирани във всички механизми за смекчаване на кризите, включително продоволствената сигурност и доставки на газ", посочи още той.

Тафров: Ако не приеме предложението, Скопие рискува дълго време да не започне преговорите за с ЕС

 

Валери Зайцев
1139 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Хх

2022.06.28 | 07:19

3
Къпан македонец си е чист българин
Еми...

2022.06.27 | 19:39

2
Време е да се прецакат плановете на рашистите и сърбоманите и техните продажни кypви у нас да спрат Македония от започването на процедурата за присъединяване към ЕУ.

2022.06.27 | 19:36

1
Ти си мислиш, че са преодолени. Макетата са толкова промити горките, сега години наред сами ще се блокират, а може и да се откажат от ЕС. Благодари на братята им сърби, че са такива!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини