Ковачевски, Рама и Вучич са взели решение да отидат в Брюксел

  • 22 юни 2022 14:31

  • 1795
  • 3
Ковачевски, Рама и Вучич са взели решение да отидат в Брюксел
© Novini.bg/ Canva

"Република Северна Македония има доказани приятели в държавите-членки на ЕС, това са онези държави, които гледат към бъдещето, а не към миналото и от които ние (Република Северна Македония), Албания, но и регионът получаваме пълна подкрепа за изпълнението на стратегическата цел - членство в ЕС", написа във Фейсбук профила си премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски, уточнявайки, че тримата с президента на Сърбия Александър Вучич и премиера на Албания Еди Рама са решили да потвърдят позицията си, че Република Северна Македония, Албания и Сърбия имат европейско бъдеще. 

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1239

„Решихме, че трябва пред приятелските страни, които са ангажирани с напредъка на региона в икономическо и политическо планиране и които се застъпват за бързите и решителни процеси на европейската интеграция, да повторим ангажиментите си към европейския път на  Западните Балкани. Ако не бъде осигурен напредък в процеса на европейска интеграция, това ще бъде сериозен проблем и ще се отрази върху доверието на Балканите към ЕС. Ще заявим мнението си по тази тема заедно, на срещата на върха на ЕС за Западните Балкани, в широк форум, в центъра на европейската дипломация“, пише Ковачевски.

В последните дни тримата лидери на инициативата "Отворени Балкани" координирано обмисляха дали да присъстват в Брюксел в дните на срещата на върха ЕС-Западни Балкани. Вчера президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски заяви, че самият той е посъветвал Ковачевски да не ходи в Брюксел, но уточни, че за него не е приемливо координацията за това да се прави на ниво „Отворени Балкани“, „инициатива, която има икономически, а не политически цели“. 

ВМРО-ДПМНЕ: Отхвърляме предложението от Париж, Ковачевски го е приел; Да ходим на избори

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1795 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
епа

2022.06.22 | 14:39

1
нали ще подписват договори, как няма... видяха какво представляват българите... едни смешни дупедавци и проститутки, слуги на чужди интереси... пак ще ни бъзикат
До 2

2022.06.22 | 15:55

3
Я,хамерикански гей,сере през устата!

2022.06.22 | 15:21

2
Я, руски трол говори български. Интересно.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини