Турските власти удариха групи мигранти, опитали да преминат нелегално към България

  • 14 юни 2022 12:52

  • 990
  • 1
Турските власти удариха групи мигранти, опитали да преминат нелегално към България
© Novini.bg/ Canva

Екипи на турската жандармерия, които охраняват района на  турско-българската граница в областта Къркларели, са заловили група от 43-ма нелегални мигранти.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 620

По сигнал екипи на жандармерията спрели за проверка микробус край селището Бабаески. В микробуса пътували 14 чужденци, една част от които били с  нередовни документи, а други въобще без документи. 

Гърция удължава оградата по границата си с Турция

В друг микробус, който бил спрян за проверка край селището Кофчаз, откъдето минава пътят към гкпп Дерекьой/Малко Търново били разкрити още 16 нелегални мигранти.

Друга група от 13 бежанци е била заловена в гориста местност близо до Дерекьой ,където се укривали за да се прехвърлят нелегално към България. 

Бежанците, повечето от които били от Афганистан, а също и от Алжир, Пакистан, Сирия и Мароко са предадени в мигрантския център за връщане в Пехливанкьой.

Турските власти са задържали трима турски граждани М.К,Б.А и един таксиметров шофьор по подозрение, че са организатори на канал за нелегално прехвърляне на мигранти към България и Европа.

При друга акция на турската жандармерия в Къркларели е била разкрита група от 13 нелегални мигранти от Афганистан и Алжир, които се укривали в района на селищата Визе и Кофчаз в близост до ГКПП Дерекьой, за да се прехвърлят нелегално през границата.

Групата била предадена в мигрантския център в Пехливанкьой. Задържан е турският гражданин Х.И, който организирал пътуването на групата от Истанбул до  района на турско-българската граница.  

Радина Лазарова
990 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.06.14 | 13:23

1
А ЗА КОЛКО СИ ЗАТВОРИХА ОЧИТЕ И ПРОПУСНАХА?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини