Турската армия е неутрализирала 11 кюрдски бойци в Северна Сирия

  • 02 юни 2022 11:06

  • 1414
  • 0
Турската армия е неутрализирала 11 кюрдски бойци в Северна Сирия
© Getty Images/Guliver (архив)

Турската армия е неутрализирала 11 бойци от Кюрдската работническа партия (ПКК)/Силите за защита на народа (СЗН) в Северна Сирия, съобщи днес турското министерство на националната отбрана, цитирано от телевизия СиенЕн-Тюрк.

В съобщението се посочва, че са били неутрализирани единайсет терористи от ПКК/СЗН, открили огън срещу зони в Северна Сирия, в които е извършена турската операция "Извор на мира".

Ердоган повтори, че Турция ще предприеме нова военна операция в Северна Сирия

От 2016 г. Турция проведе няколко големи операции в Северна Сирия, за да прочисти района край турската граница от терористи от групировката "Ислямска държава" и от бойци на сирийската кюрдска милиция Сили за защита на народа (СЗН) - "Ефратски щит" (2016 г.), "Маслинова клонка" (2018 г.), "Извор на мира" (2019 г.).

Турция разглежда Силите за защита на народа (СЗН) и действащата в Турция Кюрдска работническа партия (ПКК) като разклонения на една и съща терористична организация.

Кюрдската работническа партия, която води въоръжена борба срещу турската държава от 1984 г., се разглежда като терористична организация от Анкара, ЕС и САЩ.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1414 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини