Разкрити са имейл адреси, от които са изпращани фалшиви заплахи за поставени бомби в Белград

  • 19 май 2022 13:56

  • 458
  • 0
Разкрити са имейл адреси, от които са изпращани фалшиви заплахи за поставени бомби в Белград
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Сръбското министерство на вътрешните работи и Криминалната полиция в сътрудничество с Прокуратурата за организираната престъпност и Висшата прокуратура установиха 19 имейл адреса, от които са изпращани сигналите за поставени бомби на различни места в Сърбия, предаде Танюг.

Осем такива заплахи са изпратени от Полша, четири от Гамбия, по две от Иран и Нигерия и по една от Украйна, Словения и Русия, съобщи МВР.

Идентифицирано е и лице, което във вторник е отправило заплаха със същото съдържание по телефона.

От 11 март до вчера на адресите на различни институции в Сърбия от чужбина бяха изпратени стотици заплашителни съобщения за поставени на обществени места или  институции взривни устройства. Заплашителни съобщения бяха изпращани през последните дни и от граждани на Сърбия, допълва МВР.

Сигналите за поставени бомби в Белград са дошли от няколко държави

Само през последните три дни членовете на Полицейската бригада, тоест специализирани екипи за противодиверсионна защита, със специално обучени полицейски служители и полицейски кучета извършиха прегледи на няколкостотин обществени обекта, училища, болници, търговски центрове.

При прегледите бе установено, че всички заплахи са били фалшиви.

В тази връзка министърът на просветата, науката и технологичното развитие Бранко Ружич съобщи днес, че са претърсени всички училища, които получиха заплахи за поставени бомби и обяви, че от днес учениците в тези училища ще посещават часовете присъствено.

Виолета Симеонова
458 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини