Ковачевски: Все още нямаме хармонизиран документ с България

  • 13 май 2022 15:38

  • 436
  • 2
Ковачевски: Все още нямаме хармонизиран документ с България
© Facebook
Слушай новината Слушай новината

Министерствата на външните работи на България и Република Северна Македония продължават комуникацията си, но все още няма хармонизиран документ, който да бъде основа за вземане на решения и в двете държави, каза премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски по време на посещението си в "Брако" във Велес в отговор на въпрос има ли повече оптимизъм по отношение на начало на преговори на Северна Македония с ЕС през юни.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 570

„Вярно е, че през юни ще има среща на върха на ЕС, но ние не се обвързваме с дати, защото ни трябва решение, което да бъде прието и в двете страни и за което ще има консенсус, защото то трябва да бъде основа за изграждане на отношения между Република Северна Македония и България в бъдеще, както помежду им, така и в рамките на ЕС“, каза Ковачевски.  

Османи: РСМ няма нищо против да включи българската общност в конституцията

Ковачевски допълни, че по време на еднодневното си посещение в Брюксел е разговарял с върховния представител на ЕС по външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел за разширяването на ЕС и преговорите с България и отново заяви, че тези преговори се водят на базата на европейските ценности, достойнството и уважението. 

Премиерът на Северна Македония уточни, че правителствена делегация ще пътува за Ватикана по повод отбелязването на 24 май. „Ще имаме наша делегация, която ще пътува там като македонска делегация“, каза той. 

Теодора Павлова
436 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Шибани македонски свине

2022.05.13 | 18:19

2
Умирай маймуно..
Умник Гюро

2022.05.13 | 15:39

1
Македония е била, е и винаги ще бъде България. Няма северна, южна и пембяна Македония. Има една България - над всичко!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини