Ахмет Давутоглу: Корупционните практики пият кръвта на турската хазна

  • 12 май 2022 14:03

  • 359
  • 1
Ахмет Давутоглу: Корупционните практики пият кръвта на турската хазна
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

Бившият турски премиер (2014 – 2016 г.) и настоящ лидер на Партията на бъдещето (ПБ) Ахмет Давутоглу критикува икономическата политика на страната и посочи две главни причини за девалвирането на националната валута - невежеството и корупцията, съобщава опозиционният в. "Сьозджу", цитиран от БТА.

По време на посещение в средиземноморския окръг Мерсин гражданин запита Давутоглу как ще разреши проблема с отслабващата стойност на турската лира. В отговор лидерът на ПБ заяви, че има две основни причини за спада на националната валута на Турция.

"Начело и на централната банка, и на хазната и финансите има некомпетентни хора, които не разбират тази работа", заяви той, напомняйки, че по време на неговото управление като министър-председател доларът е бил на стойност 2,80 лири.

Турската лира отново поевтиня

"Втората причина са корупционните практики. Пият кръвта на хазната на тази страна. Ние ще спрем всичко това", обеща Давутоглу.

Според бившия министър-председател "истината ще излезе наяве" при евентуална дискусия между него и Ердоган по телевизията. Давутоглу призова за такъв дебат между двамата.

"Ако един ден седнем един срещу друг с Реджеп Ердоган и дискутираме, истината ще излезе наяве. Но те не смеят", каза още той.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
359 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.05.12 | 17:32

1
Ердоган го направи нещо,а сега е кръгла нула. Опитва се да си покачи имиджа, но кой ли ще го вземе под внимание.

Добави коментар

Водещи новини