Молдовската полиция наложи повече от 100 глоби за носене на георгиевска лента на 9 май

  • 10 май 2022 14:43

  • 1266
  • 9
Молдовската полиция наложи повече от 100 глоби за носене на георгиевска лента на 9 май
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Молдовски полицейски служители са наложили 103 глоби за носене на георгиевска лента по време на състоялото се вчера многохилядно Шествие на победата в Кишинев, предаде ТАСС. Както съобщи днес пред телевизия ТВ-8 началникът на Главния инспекторат на полицията Виорел Чернеуцяну, сред нарушителите има и депутати.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 5576

"Констатирахме 103 нарушения. Сред фигуриращите в протоколите, 10 души влизат в категорията лица, заемащи официални постове. В близките дни те всички ще бъдат глобени", каза полицейският служител и уточни, че сред нарушителите има депутати, включително от Народното събрание на Гагаузката автономия, което отмени наложената от Кишинев забрана. По думите на Чернеуцану информацията за депутатите е била предадена от полицията в Генералната прокуратура, която ще определи приложимата към тях процедура.

От своя страна председателят на молдовския парламент Игор Гросу каза, че депутатите ще бъдат глобени. "Дори ако сред тях има депутати, това не ги освобождава от отговорност. Те са нарушили закона и трябва да отговарят за постъпките си. Никой не е над закона, а това което забелязах е, че повечето граждани са спазвали закона", каза Гросу пред телевизия ПРО-ТВ.

Шествието на победата в Кишинев беше най-мащабното за последните години. По данни на организаторите в него участваха повече от 30 000 души. Бившият молдовски президент Игор Додон, който оглави шествието заедно с друг бивш държавен глава - Владимир Воронин, каза, че високата активност на хората е предизвикана включително от забраните на властите. Той се включи в шествието с георгиевска лента и обеща правна помощ на всеки, който бъде глобен за носенето ѝ. Додон отбеляза, че глобите ще бъдат оспорвани първо пред националните съдилища, а впоследствие в Европейския съд за правата на човека, пише БТА.

Подготвя ли се руска офанзива в Молдова?

Константин Тодоров
1266 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2022.05.11 | 11:00

9
ЯЖТЕ МИ ЛАЙНАТА КРАВАРСКИ КУУУУРВИИИИ

2022.05.10 | 20:37

8
Съвсем си се сдухал/а. Взимай ракийка привечер (около 18-19:00 )и ще се оправиш. Не се мажат краката, пие се на екс, в твоя случай от шишето, за концентрация.
Д

2022.05.10 | 20:28

7
Време е тоталитарните режими, да си ходят в музея, на тоталитарната разруха.
Нацизмът се завръща! A дали - въобще си е тръгвал?

2022.05.10 | 18:56

1
Категорично се съгласявам и подкрепям - нацистите/фашистите реално се завърнаха на бял кон!!! При това по-силни от всякога!!! Иначе установен като престъпен режим, в момента в Европа и Америка (предимно в северна, но разбира се и в Аржентина, Чили, Парагвай и тем подобни потомствени нацисти/фашисти...) е пълно с нацисти/фашисти... Като вирус се множат... Няма проблеми, че са си надраскали по ръцете/краката св*ас*ти*ки, ес*ес, тотенкопф, Хи*тл*ер и тем подобни умствени малформации, на които до сега не само, че се гледаше с лошо око, но си и бяха подсъдни... Вече няма проблеми - рай настъпи за нацистите/фашистите... Даже и надписи като бяла гордост/сила - не пораждат укор, а даже напротив... Иронично или не, то България пак е на страната на нацистите/фашистите... Е... Ако не друго, поне този път нацистите/фашистите победиха... Да Ви е честито :) Предлагам след като унищожим руснаците, и им вземем ресурсите - да унищожим и всички цветнокожи, но без нашите братя ционисти/нацисти от Израел, че и те са си мургавелковци по принцип, но пък доста успешно/последователно/систематично, през няколко месеца унищожават Палестина и палестинските Гои :)

2022.05.10 | 20:24

6
Болен човек си, лекувай се.
Смърт мръсна да бъде!!!

2022.05.10 | 18:57

4
Украйна има нужда (и то спешна!!!) всички нацисти/фашисти (дори жени и/или деца!!!) да бъдат избесени по стълбовете!!! Това важи и за всички други (задължително и в България!!!) държави, по земното кълбо - както и за всички други аборти, а именно - Смърт за всички нацисти, фашисти, комунисти, анархисти, американофили, русофили, украйнофили, путинофили, ционисти и всички тем подобни, умствени малформации!!! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!!! Тоя нефелника долу, чак ги бил подкрепял украйнските нацисти/фашисти бе... Хахаха така ще те подкрепим някой ден - от някой стълб... Хубава подкрепа и поддръжка ще ти дадем - ще има да висиш - ехеее :) Както се казва - когато и да ви избесим все ще е късно :) Час по-скоро трябва да изчистим майката Земя, от такива като вас :)

2022.05.10 | 20:23

5
Що не си ебиеш макята уродлива.
Това - /watch?v=jiBXmbkwiSw

2022.05.10 | 18:57

3
Последната буква, която е след главното ес е дабъл ю, но не се разчита добре... Някой я наричат дубъл ве... Ще се справите... Просто отворете произволен клип в Ютюб, и заменете с името на коментара, от по-горе, че не мога тук нито да пиша на английски, нито директен линк да дам... Култово видео на Гардиън, а не на тъй наречените Путинови пропаганди - за летен "детски" лагер на украйнските нацисти!!! От 9та минута е просто култово!!! Татуировки - с*ва*ст*ик*и , тотенкопф, ес*ес, че даже едно от момичетата, което се явява "учител" на клетите дечица, има на краката татуировка надпис - Бяла Гордост!!!!! НАЦИСТИ ДО МОЗЪКА НА КОСТИТЕ СИ...!!!!!!! Може би трябваше с А да го напиша... Нали нашите родни нацисти-хулигани, го бяха сгрешили на футболен мач, преди време... Трагикомично е просто...!!! Има и редица видеа/четива, пак на западни медии, а не на руски - с всички нацистки паметници в Украйна - с видео/снимки/географски координати... Интересно как още не са ги изтрили... Тайм, Гардиън, Вашингтон Поуст и още куп други...
Нацизмът се завръща! A дали - въобще си е тръгвал?

2022.05.10 | 18:56

2
От "четивото" за българските (то и българските трябва да е в кавички - ама хайде, от мен да мине...) журналисти симпатизиращи/подкрепящи/обичащи украйнските нацисти/фашисти - Защо ги наричате националисти??? Това са си класически нацисти/фашисти... Ако бяха националисти, щяха да са си надраскали по ръцете/краката - я знамето на Украйна, я някой "герой" на Украйна... Да - ама не... Те изродите, си надраскали по ръцете/краката св*ас*ти*ки, ес*ес, тотенкопф, Хи*тл*ер и тем подобни умствени малформации... Както и надписи като - бяла гордост/сила... Това са си класически нацисти/фашисти, които си милеят за Хи*тл*ер и нацизма/фашизма като цяло... Луди ли сте? Кьорави ли сте? Платени ли сте? Или чисто и просто - и Вие сте си нацисти/фашисти, и си ги обичате такива изроди... Ами признайте си - от какво Ви е страх/срам... Кажете си - обичаме си ги тия, с надрасканите изродщини... Подкрепяме си ги... И ние сме такива - и ние сме като тях... Колко му е??? :)

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини