Председателят на ЕП: Бъдещето на Европа е тясно свързано с това на Украйна

  • 09 май 2022 15:04

  • 579
  • 9
Председателят на ЕП: Бъдещето на Европа е тясно свързано с това на Украйна
© Getty Images, архив
Слушай новината Слушай новината

Бъдещето на Европа е тясно свързано с бъдещето на Украйна. Заплахата е реална, а цената на провала – немислима. Това заяви председателят на Европейския парламент (ЕП) Роберта МецолаРоберта МецолаРоберта Мецола е роден на 18 януари 1979 г., в Сейнт Джулианс, Малта. Тя е третата жена, която отправи послание към участниците в Конференцията за бъдещето на Европа по време на заключителното събитие в Страсбург, на което бяха представени резултатите от работата на форума. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 5461

"Бъдещето на Европа все още не е написано. Нашият разказ зависи от всички нас", отбеляза Мецола пред присъстващите на форума в сградата на Европейския парламент.  

Този дебат придоби нова реалност на 24 февруари, когато президентът Путин заповяда на армиите си да нападнат Украйна – акт на средновековна агресия, посочи още тя. Според Роберта МецолаРоберта МецолаРоберта Мецола е роден на 18 януари 1979 г., в Сейнт Джулианс, Малта. Тя е третата жена светът е станал по-опасно място, а европейските държави, обединили се в съюз, трябва заедно да отговорят на новите предизвикателства. 

"В този момент войната в Украйна продължава. Милиони избягаха и ще продължат да бягат. Украинците гледат към Европа и очакват от нея подкрепа, отбеляза още председателката на ЕП. Тя увери, че европейските институции ще продължат да работят за по-силна, свободна и демократична Европа. Може би не е съвършена, но Европа е бастион на либералната демокрация, свобода и сигурност", каза още Роберта МецолаРоберта МецолаРоберта Мецола е роден на 18 януари 1979 г., в Сейнт Джулианс, Малта. Тя е третата жена

ЕС решава за статута на Украйна като страна-кандидат през юни

По думите й институциите, към които гражданите на съюза отправиха конкретни препоръки в рамките на Конференцията за Европа, трябва да започнат да работят по тях възможно най-бързо. Има въпроси, които не могат да чакат. Това важи в най-голяма степен за отбраната. Имаме нужда от нова политика. Това важи и за енергетиката, защото продължаваме да сме зависими от автократи, смята председателката на Европейския парламент. Европа трябва да бъде лидер, защото, ако не сме ние, ще бъде някой друг, каза още Мецола. 

Докладът за крайния резултат от Конференцията за бъдещето на Европа бе представен на представители на институциите на ЕС по време на заключително събитие днес в Страсбург. 

Теодора Павлова
579 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Смърт мръсна да бъде!!!

2022.05.09 | 18:36

9
Украйна има нужда (и то спешна!!!) всички нацисти/фашисти (дори жени и/или деца!!!) да бъдат избесени по стълбовете!!! Това важи и за всички други (задължително и в България!!!) държави, по земното кълбо - както и за всички други аборти, а именно - Смърт за всички нацисти, фашисти, комунисти, анархисти, американофили, русофили, украйнофили, путинофили, ционисти и всички тем подобни, умствени малформации!!! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!!! Тоя нефелника долу, чак ги бил подкрепял украйнските нацисти/фашисти бе... Хахаха така ще те подкрепим някой ден - от някой стълб... Хубава подкрепа и поддръжка ще ти дадем - ще има да висиш - ехеее :) Както се казва - когато и да ви избесим все ще е късно :) Час по-скоро трябва да изчистим майката Земя, от такива като вас :)
Това - /watch?v=jiBXmbkwiSw

2022.05.09 | 18:36

8
Последната буква, която е след главното ес е дабъл ю, но не се разчита добре... Някой я наричат дубъл ве... Ще се справите... Просто отворете произволен клип в Ютюб, и заменете с името на коментара, от по-горе, че не мога тук нито да пиша на английски, нито директен линк да дам... Култово видео на Гардиън, а не на тъй наречените Путинови пропаганди - за летен "детски" лагер на украйнските нацисти!!! От 9та минута е просто култово!!! Татуировки - с*ва*ст*ик*и , тотенкопф, ес*ес, че даже едно от момичетата, което се явява "учител" на клетите дечица, има на краката татуировка надпис - Бяла Гордост!!!!! НАЦИСТИ ДО МОЗЪКА НА КОСТИТЕ СИ...!!!!!!! Може би трябваше с А да го напиша... Нали нашите родни нацисти-хулигани, го бяха сгрешили на футболен мач, преди време... Трагикомично е просто...!!! Има и редица видеа/четива, пак на западни медии, а не на руски - с всички нацистки паметници в Украйна - с видео/снимки/географски координати... Интересно как още не са ги изтрили... Тайм, Гардиън, Вашингтон Поуст и още куп други...
Нацизмът се завръща! A дали - въобще си е тръгвал?

2022.05.09 | 18:35

7
От "четивото" за българските (то и българските трябва да е в кавички - ама хайде, от мен да мине...) журналисти симпатизиращи/подкрепящи/обичащи украйнските нацисти/фашисти - Защо ги наричате националисти??? Това са си класически нацисти/фашисти... Ако бяха националисти, щяха да са си надраскали по ръцете/краката - я знамето на Украйна, я някой "герой" на Украйна... Да - ама не... Те изродите, си надраскали по ръцете/краката св*ас*ти*ки, ес*ес, тотенкопф, Хи*тл*ер и тем подобни умствени малформации... Както и надписи като - бяла гордост/сила... Това са си класически нацисти/фашисти, които си милеят за Хи*тл*ер и нацизма/фашизма като цяло... Луди ли сте? Кьорави ли сте? Платени ли сте? Или чисто и просто - и Вие сте си нацисти/фашисти, и си ги обичате такива изроди... Ами признайте си - от какво Ви е страх/срам... Кажете си - обичаме си ги тия, с надрасканите изродщини... Подкрепяме си ги... И ние сме такива - и ние сме като тях... Колко му е??? :)
Нацизмът се завръща! A дали - въобще си е тръгвал?

2022.05.09 | 18:35

6
Категорично се съгласявам и подкрепям - нацистите/фашистите реално се завърнаха на бял кон!!! При това по-силни от всякога!!! Иначе установен като престъпен режим, в момента в Европа и Америка (предимно в северна, но разбира се и в Аржентина, Чили, Парагвай и тем подобни потомствени нацисти/фашисти...) е пълно с нацисти/фашисти... Като вирус се множат... Няма проблеми, че са си надраскали по ръцете/краката св*ас*ти*ки, ес*ес, тотенкопф, Хи*тл*ер и тем подобни умствени малформации, на които до сега не само, че се гледаше с лошо око, но си и бяха подсъдни... Вече няма проблеми - рай настъпи за нацистите/фашистите... Даже и надписи като бяла гордост/сила - не пораждат укор, а даже напротив... Иронично или не, то България пак е на страната на нацистите/фашистите... Е... Ако не друго, поне този път нацистите/фашистите победиха... Да Ви е честито :) Предлагам след като унищожим руснаците, и им вземем ресурсите - да унищожим и всички цветнокожи, но без нашите братя ционисти/нацисти от Израел, че и те са си мургавелковци по принцип, но пък доста успешно/последователно/систематично, през няколко месеца унищожават Палестина и палестинските Гои :)
иван

2022.05.09 | 15:38

5
КАКВА ЕВРОПА .ТА ТЯ Е ВЪВ ГОЛЯМАТА РОПА.ТОВА ЗНАЧИ ВСИЧКИ ДЖЕНДАРИ ЗАЕДНО ЩЕ БЪДЪТ УНИЩОЖЕНИ СЪС УКРАИНА...
иван

2022.05.09 | 15:38

4
КАКВА ЕВРОПА .ТА ТЯ Е ВЪВ ГОЛЯМАТА РОПА.ТОВА ЗНАЧИ ВСИЧКИ ДЖЕНДАРИ ЗАЕДНО ЩЕ БЪДЪТ УНИЩОЖЕНИ СЪС УКРАИНА...
иван

2022.05.09 | 15:38

3
КАКВА ЕВРОПА .ТА ТЯ Е ВЪВ ГОЛЯМАТА РОПА.ТОВА ЗНАЧИ ВСИЧКИ ДЖЕНДАРИ ЗАЕДНО ЩЕ БЪДЪТ УНИЩОЖЕНИ СЪС УКРАИНА...
иван

2022.05.09 | 15:36

2
КАКВА ЕВРОПА .ТА ТЯ Е ВЪВ ГОЛЯМАТА РОПА.
иван

2022.05.09 | 15:36

1
КАКВА ЕВРОПА .ТА ТЯ Е ВЪВ ГОЛЯМАТА РОПА.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини