В Черна гора служители на фалиралите авиолинии ще блокират пътя към летището

  • 11 април 2022 10:51

  • 431
  • 0
В Черна гора служители на фалиралите авиолинии ще блокират пътя към летището
© Pixabay

Бивши служители на “Монтенегро еърлайнс” (МА) обявиха, че ще блокират за половин час пътя към летището в Подгорица днес в 13 часа, без да посочват точното място на протеста. Компанията бе обявена в несъстоятелност на 27 април миналата година. 

Причината за радикализирането на действията са неудовлетворените искания и неизпълнените обещания на властите, обясниха протестиращите в специално изявление. 

Управлението на несъстоятелността на фалиралия национален превозвач дължи на настоящи и бивши служители седем заплати и четири години трудов стаж. Продадена е малка част от имотите, а парите били в специална джиро сметка. Първоначалният план да бъде обновен част от бизнеса на МА и продаден като фирма, не даде резултат. Част от парите бяха похарчени за получаване на лицензи за поддръжка на самолети.

От управлението по несъстоятелността наскоро обявиха, че парите, с които разполагат, няма да бъдат използвани за изплащане на задължения към работниците и че очакват помощ от държавата. Администрацията по несъстоятелността отхвърли над 100 милиона евро държавни вземания.

Протестиращите обвиняват и правителството, Търговския съд, както и новото ръководство на летище Черна гора „за възпрепятстване на опитите за запазване на това, което може да бъде съхранено“, пише БТА.

Последвайте канала на

Десислава Станева
431 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини