Клаус Йоханис: НАТО одобри бойната група, която ще бъде разположена в Румъния

  • 24 март 2022 12:06

  • 701
  • 1
Клаус Йоханис: НАТО одобри бойната група, която ще бъде разположена в Румъния
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

НАТО одобри бойната група, която ще бъде разположена в Румъния, заяви в четвъртък президентът на Румъния Клаус Йоханис преди участието си в извънредната среща на високо равнище на Северноатлантическия съюз, която се провежда в Брюксел, предаде Аджерпрес. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13440

Ние имаме добра новина, НАТО одобри вече бойната група, която ще бъде разположена в Румъния. Това е бойната група, която ние поискахме, каза румънският държавен глава, подчертавайки значението на укрепването на източния фланг на НАТО.

НАТО: Ще пратим бойни сили в България. Русия да спре да говори за ядрено оръжие

Йоханис подчерта днес още, че Румъния не е в опасност и нито един румънец не трябва да се страхува. Тъй като румънският народ се тревожи от тази ситуация, аз трябва ясно да заявя, че нито един румънец не трябва да се страхува.  Ние сме част от най-големия, най-силния отбранителен съюз, който някога е съществувал. Нашите войници са добре обучени. С цялото си сърце мога да кажа, че Румъния не е в опасност, румънският народ е в безопасност чрез нашите въоръжени сили и НАТО, каза Йоханис преди срещата на НАТО в Брюксел, допълва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
701 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.03.24 | 13:02

1
Ами посочи и мястото в Румъния!!За по-бързо настаняване при см.Петъп

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини