Президентът на Сърбия свика Съвета за сигурност заради вноса на газ от Русия

  • 21 март 2022 16:22

  • 965
  • 2
Президентът на Сърбия свика Съвета за сигурност заради вноса на газ от Русия
© Getty images
Слушай новината Слушай новината

Президентът на Сърбия Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. свика за утре заседание на Съвета за сигурност на страната, на което ще бъдат взети "тежки, съдбоносни и дългосрочни решения", свързани с Косово, отношенията между Сърбия и Черна гора и кризата, предизвикана от войната в Украйна, съобщава "Новости", цитиран от БТА.

Ще бъдат приети и важни мерки във връзка със снабдяването на Сърбия с нефт и газ след решението на ЕС да наложи санкции на всички руски компании. Ще бъдат обсъдени отказът на косовския премиер Албин Курти да  разреши провеждането на сръбските избори на косовска територия, заплахите да бъдат санкционирани сръбската петролна компания НИС  (съвместен актив на Газпром нефт и сръбското правителство) и купуването на нефт за сръбския пазар. Ще бъдат обсъдени и въпроси, свързани със снабдяването с основни стоки в Европа.

Сърбия: България не може да спре доставките на газ от Русия

По-рано президентът Вучич, коментирайки забраната на ЕС Сърбия да внася петрол от Русия, каза, че де факто неговата страна понася западните санкции.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
965 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.03.21 | 17:05

1
Сръбска гнида. Джокера президент

2022.03.21 | 18:06

2
Педерас ?

Добави коментар

Водещи новини