На молдовския КПП Мирное работи мобилен пункт за предоставяне на помощ на украинци

  • 28 февруари 2022 07:26

  • 283
  • 0
На молдовския КПП Мирное работи мобилен пункт за предоставяне на помощ на украинци
© Novini.bg

На молдовския КПП Мирное в района Тараклия втори ден работи мобилен пункт-две палатки за гражданите от Украйна, нуждаещи се от помощ. Сътрудниците на Службата на гражданска защита и извънредни ситуации на Молдова предоставят на украинци временен подслон, топли напитки, вода и храна.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13609

„Хората са уплашени, предимно жени и деца. На тях им се оказва психологическа и информационна поддръжка“, съобщи на кореспондента на БТА Тараклия и. д началник на отдела за извънредни ситуации Виктор Парликов. Той призна, че благодарение на грижовните жители на района Тараклия, пунктът разполага с всичко необходимо, за да окаже първа помощ на бежанците. 

Посланикът ни в Румъния: Проблемът е, че украинските власти бавят проверките на границата

Комисията за извънредни ситуации на район Тараклия, ръководена от председателя, е определила места за настаняване на бежанците на територията на района. Засега са настанени единайсет човека.

„Район Тараклия е приел над двайсет души, някои от тях впоследствие са заминали за други райони и извън Молдова, някои са определени в центрове за настаняване, други при роднини и приятели“, съобщава се на страницата на районната администрация във Фейсбук.

Днес в град Тараклия беше открит център за регистрация на бежанци и приемане на хуманитарна помощ за тях – храна, продукти за лична хигиена, топли дрехи и друго. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
283 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини