Реджеп Ердоган: Изкарах леко COVID-19 благодарение на ваксините

  • 11 февруари 2022 16:43

  • 716
  • 0
Реджеп Ердоган: Изкарах леко COVID-19  благодарение на ваксините
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който преболедува COVID-19 и вече е здрав, заяви днес пред журналисти след петъчната молитва в джамията Чамлъджа в Истанбул, че благодарение на ваксините е изкарал леко и за кратко време коронавируса, съобщи турската държавна телевизия ТРТ Хабер, цитирана от Дарик.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32986

Ердоган каза, че е ваксиниран с две дози от ваксината на китайската компания "Синовак" и с трета доза от ваксината на "Пфайзер/Бионтех". Той уточни, че 4-5 дни след разболяването, вече е бил с негативен резултат от тест за COVID-19. Той посочи също, че по време на карантината не е изпитвал нито умора, нито отпадналост и е работил в дома си със същия ритъм. Той каза, че е провел разговори с лидери на различни страни, включително относно стъпките, предприети от Турция във връзка с кризата Русия-Украйна, и е следил внимателно международните развития.

Ердоган съобщи също, че в понеделник ще замине на посещение в Обединените арабски емирства.

Президентът също каза, че неговата съпруга Емине Ердоган се е разболяла от коронавируса един ден след него и все още не е оздравяла напълно, като продължава да спазва необходимите мерки. Той изрази надежда, че до понеделник и тя ще бъде здрава, като посочи, че по време на посещението в Обединените арабски емирства трябва да заминат заедно.

В събота президентът Ердоган съобщи, че той и съпругата му са се заразили с варианта Омикрон на коронавируса. Двамата бяха поставени под карантина в Истанбул. В неделя Ердоган заяви, че продължава да работи дистанционно, тъй като лекарите му са потвърдили, че заболяването при него протича в лека форма.

Ердоган е с COVID-19

Снощи лекарят на Ердоган проф.Серкан Топалоглу съобщи, че резултатите от тестовете за COVID-19, които са били направени на президента през последните два дни, са били отрицателни.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
716 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини