Премиерът на Сърбия: Все още има опасност за сигурността на президента Вучич

  • 02 февруари 2022 17:13

  • 390
  • 1
Премиерът на Сърбия: Все още има опасност за сигурността на президента Вучич
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич заяви днес, че все още не е отклонена опасността за сигурността на президента на Сърбия Александър Вучич, съобщи Танюг.

Ние не сме приключили с това и опасността не е отклонена, заяви Бърнабич за телевизия Пинк по повод информациите за планирано покушение, който френските служби за сигурност предоставили на сръбските власти.

Не знам защо Мило Джуканович се припозна като един от организаторите на атентата, отговори Бърнабич в коментар на думите на президента на Черна гора, че подобни обвинения са глупост.
Ние знаем от информациите, които получихме, че един от организаторите е Звицер /Радое Звицер, лидер на черногорската престъпна група "Кавачки клан"/. Аз не виждам как той би могъл да бъде толкова силен и могъщ без подкрепата на държавния връх, особено в такава малка страна. Когато мафията в Сърбия си помисли, че е по-силна от държавата, ние реагирахме, като след разследване стигнахме до доказателства и лично президентът Вучич обяви война на мафията", каза Бърнабич.

Покушението срещу сръбския президент Вучич е било планирано за февруари, обявиха властите в Белград

Тя попита как е възможно властите и полицията в Черна гора да не са знаели за цялата тази престъпност и как никой не се е потрудил да я предотврати.

Сръбският премиер заяви също, че Джуканович се е опитал да отнеме имуществото на Сръбската православна църква и нито една друга религиозна организация в Черна гора не е била третирана по този начин.

Джуканович се опита да я изхвърли от Черна гора, да й отнеме имуществото и от това да направи някаква друга църква, каза Бърнабич. Тя отхвърли обвинението, че Сърбия се намесва във вътрешните работи на Черна гора, посочвайки, че Черна гора се е намесила във вътрешните работи на Сърбия, когато е признала независимостта на Косово, отбелязва БТА. 

Константин Тодоров
390 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Катана Катана

2022.02.02 | 19:19

1
дрън дрън та пляс,комунистически номера,умрял някой да очисти тоз педал

Добави коментар

Водещи новини