Енчев: Със срещата с ОМО "Илинден” македонският президент удари плесница на България

  • 31 януари 2022 08:04

  • 2853
  • 6
Енчев: Със срещата с ОМО "Илинден” македонският президент удари плесница на България
© Кадър БТВ

Американският президент се надява руският президент да направи грешката и да влезе в Украйна. Путин няма да направи тази грешка. Украинците са македонците на Русия. Това заяви Велизар Енчев в студиото на БТВ.

Путин има пълни основания да води такава политика според него: “В последните 20 години Русия много търпя. Тя беше обградена от бази, от които видими са само 3-4. Ако Украйна влезе в НАТО, полетът на оръжията е около 7-8 мин.”. Той нарече анексията на Крим “логично действие на Путин след Майдана”.

По темата за отношенията между България и РСМ заяви: “Пендаровски удари плесница на България, каквато не беше удряна преди. Той ще се срещне с представители на ОМО Илинден. Този акт на македонския държавен глава е последван от посещение на Лорер. Това е сриване на имунната система на България”.

Пендаровски: Нито едно от действията ми досега или в бъдеще не противоречи на Договора за приятелство с България

“Кирил Петков играе игра, която ще доведе до пускане на Македония в ЕС срещу виртуалното обещание за списване на българите в македонската конституция. Това е кон за кокошка. Реалният проблем е присвоената история. Всичко друго са важни, но вторични проблеми”, категоричен беше Енчев.

Според него “президентът и примерът играят една и съща игра по отношение на Македония”.

Теодора Александрова
2853 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2022.01.31 | 10:51

6
Във село Чавдар общ Доспат е разкрито кабаре.Във кметството където се намира и лечебницата.Местният фелшер Емил Кушев и мед сестра,Людмила Салапатева честната.От околу 20 г се охажват.Жената на фелшера която се казва Алие ги е хванала и е разкрила резила на общината.Но общ кмет Елин Радев не търпи подобни неща и веднага ги е уволнил и двамата.Нищо няма скрито покрито.

2022.01.31 | 10:10

5
Да прекръстим България на Южна Македония и да приключваме. Пък и доста ще се харесаме отвъд океана.

2022.01.31 | 10:08

4
Плесниците ние си ги удряме сами. Една повече или по-малко, много важно.

2022.01.31 | 09:50

3
Северна македония е отцепническа държава, под чужди интереси, както Северна Ирландия или Северен Кипър. Представете си как Северна Ирландия иска да има малцинство в Ирландия.
Лорер

2022.01.31 | 09:17

2
Нашите интереси са като американските. Македония в ЕС е най-голям български интерес. Там коминтерновска македония ще ни налага всякакви вета.

2022.01.31 | 08:54

1
Руска подлога. България трябва да защитава своите интереси а не руските

Добави коментар

Водещи новини