Дачич: Европол потвърди за заплахата за сигурността на Вучич

  • 24 януари 2022 10:54

  • 869
  • 5
Дачич: Европол потвърди за заплахата за сигурността на Вучич
© Getty Images/Guliver (архив)

Председателят на Народна скупщина на Сърбия Ивица Дачич заяви, че Европол официално е разпространил информация за съществуването на заплаха за сигурността на президента Александър Вучич, съобщава Танюг.

Министърът на вътрешните работи на Сърбия Александър Вулин не би съобщил на гражданите тази информация, ако тя не бе достоверна, категоричен е Дачич.

Покушението срещу сръбския президент Вучич е било планирано за февруари, обявиха властите в Белград

На 21 януари Вулин съобщи пред сръбски медии, че е получил оперативна информация от държава в ЕС за съществуването на престъпна група, която си е поставила за цел покушение срещу сръбският президент.

„Става въпрос за достоверни неща и че трябва час по-скоро да се прекрати омаловажаването на тази информация. Доколкото ми е известно, за пръв път, откакто съществува сътрудничеството с Европол, официално сме получили информация. Европол е получил тази информация от служба на страна членка на ЕС и това също е достоверен източник“, казва Дачич пред „ТВ Пинк“.

Председателят на Народна скупщина казва, че трябва да бъдат арестувани всички, които имат каквато и да било връзка с подготовката на нападението срещу президента.

Радина Лазарова
869 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2022.01.24 | 11:09

1
кой не ще в нато, първо го заплашват, после го спасяват
fs

2022.01.24 | 12:19

2
дачич, вучия, кучич - всите сърбе на върбе. братските православни славяни сърболята винаги са ни нападали в гръб, късали са от нашата земя и народ. едни от най големите ни врагове. подли и коварни псета.
ОСМАН БЕГ

2022.01.24 | 12:38

3
ТУК ПА ЕДНИ ГИ НАРЕЗАХА НА ПАРЧЕТА И ГИ СЛОЖИХА У БИДОНИ, ЗА ЗИМАТА! ;) У КАЗИЧАНЕ :)
ГОЛО ОРЪЖИЕ, ОТ БАНКЯ!

2022.01.24 | 12:42

4
КВО СТАВА СЕГА С МИЛИОНИТЕ ОТ ХЕМУС У ЧУВАЛИТЕ? ;)
Катана Катана

2022.01.24 | 17:42

5
Дачич е още по голям манипулатор и от Вулин,нали и тримата са чеда на милошевич.лъжа и измама са тези хвърлени фрази във въздуха,няма кой да вярва,Искат да дестабилизират Черна Гора,да нахлуват там като руснаците и Украина,за да има Сърбия изход на море.Това е и причината Вулин да меша и ЧГ президент.

Добави коментар

Водещи новини