Отлив на български туристи в Одрин заради изискването за PCR тест

  • 21 януари 2022 12:05

  • 441
  • 2
Отлив на български туристи в Одрин заради изискването за PCR тест
© Getty Images/Guliver (архив)

Отлив от 70 процента на българските туристи се наблюдава в Одрин след въвеждането на изискване за негативен PCR тест за COVID-19 на границата, което накара някои търговци да затворят поради липса на клиенти, предаде турската агенция ДХА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31535

България, където броят на случаите нараства, а нивото на ваксинацията остава ниско, включи Турция към страните в "червената зона", посочва ДХА. Това означава, че за да дойдат в Одрин на еднодневно посещение, е необходимо представянето на сертификат за ваксинация и негативен PCR тест на връщане в България, уточнява агенцията.

Налагането на мярката предизвика отлив на българските туристи в Одрин още в първия ден. Докато миналата седмица дневно през границата идваха средно по 10 хиляди души, вчера в през ГКПП Капъкуле/Капитан Андреево са преминали едва 3207, отбелязва ДХА.

Някои от търговците в града, особено в местата, където пазаруват предимно българи, затвориха магазините поради липса на клиентела, цитира БТА.

"Заради прилаганите от България тестове потокът прекъсна. Както виждате няма никой. В трудно положение сме", обяснява местен търговец, притеснен как ще плаща сметките за ток и наем.

Друг се оплака пред агенцията, че още не е направил първата си продажба за деня. "Когато българите не идват в Одрин, работата е лоша", жалва се той.

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
441 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
1ЛИРА=10 СТОТИНКИ???

2022.01.21 | 12:28

1
ОЩЕ ПО ДОБРЕ.ТУРЦИТЕ ДА МУ МИСЛЯТ! И БЕЗ ТОВА ВСИЧКИТЕ ИМ СТОКИ СА ИЛИ РЕПЛИКИ ИЛИ НАПРАВО ФАЛШИФИКАТИ!

2022.01.21 | 13:42

2
ТЪПАНАР!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини