Сръбски депутат: Черногорският президент и топмафиот са взели на мушка Александър Вучич

  • 20 януари 2022 15:57

  • 1208
  • 2
Сръбски депутат: Черногорският президент и топмафиот са взели на мушка Александър Вучич
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Нашите специални служби за сигурност разполагат с информация, че черногорският президент Мило Джуканович и един от най-високопоставените мафиоти в тази страна Радивое Звицер да взели на мушка държавния глава на Република Сърбия Александър Вучич", това каза Воислав Шешел, написа изданието от Подгорица "Вести".

"Данните, които ви представям, са достоверни и проверени. Джуканович и Звицер подготвят заговор за ликвидиране на господин Вучич и извършването на престъплението е планирано за първата половина на февруари", заяви депутатът от Сръбската радикална партия в парламента на западната ни съседка пред белградската телевизия "Пинк".

"Аз знам и други подробности, но искам съответните институции да си свършат работата, организират пресконференция и да изнесат подробно цялата информация", каза още лидерът на националистическата политическа формация.

Шешел по време на войните в бившия Югославия през 90-те години на ХХ век бе много близък до тогавшния лидер на Сърбия Слободан Милошевич, паднал от власт през октомври 2000 г.

През 2003 г. Шешел се предаде на Международния трибунал за бивша Югославия (МТБЮ). Там му бяха повдигнати обвинения в етническо прочистване, военни престъпления и други. Той получи две присъди (общо три години и половина) за неуважение към съда и разкриване на самоличностите на защитени свидетели.

Шешел бе диагностициран с рак през 2013 г. и изпратен да се лекува в Сърбия. Три години по-късно МТБЮ сне обвиненията от него.

Шешел ще иска 14 млн. евро компенсации от МТБЮ

Валери Зайцев
1208 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
вечна дружба

2022.01.20 | 16:16

1
само така срещу кремълската подлога!

2022.01.20 | 17:15

2
САМО ,ЧЕ ВУЧИЧ Е ДЕМОКРАТИЧНО ИЗБРАН И ЕДИНСТЕВЕНИЯ ДЕМОКРАТИЧЕН НАЧИН Е ДА БЪДЕ ПОБЕДЕН ОТ ПО-ДОБЪР КАНДИДАТ!

Добави коментар

Водещи новини