Мафиот взривен в Черна гора?

  • 17 януари 2022 15:08

  • 4506
  • 1
© Getty (архив)

Мощна експлозия разтърси днес Подгорица, съобщи черногорското издание "Вести".

Около 10 часа местно време (11 българско) на улица "Партизански пъ"т в столицата на балканската държава бе взривен лек автомобил.

"От управата на полицията потвърдиха за експлозията и посочиха, че има загинал. Следствените действия са в ход", заявиха от Министерството на вътрешните работи, посочи още цитираната медия.

Според неофициална информация в експлодиралата кола се е намирал Ясминко Шахович. Той е член на така наречения Шкалярски клан - организирана престъпна групировка, създадена преди години в черногорския морски курорт Котор.

Престъпната структура продава оръжия и наркотици. За нея се смята, че е близка до "Розовата пантера". Бандата, съставена от предно граждани на бивши югославски републики, стои зад ред нагли грабежи в Европа, САЩ и Близкия изток.

Балкански мафиоти са основни партньори на колумбийски престъпен клан в търговията с кокаин

Малко по-късно днес, цитирайки свои източници, "Вести" лансира три версии за смъртта на Шахович. "Вероятно става дума за вътрешни борби в Шкалярския клан. Също така не се изключва и възможността да става дума за убийство, извършено от членове на друга криминална структура", добави изданието. Т"ретата версия е, че Шахович е превозвал в колата си експлозиви, които избухнали заради неправилно транспониране", написа още вестникът. 

Валери Зайцев
4506 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Росен

2022.01.17 | 16:06

1
Албанската мафия в действие.

Добави коментар

Водещи новини