Нови мерки срещу пандемията въведе Черна гора

  • 12 януари 2022 13:36

  • 219
  • 0
Нови мерки срещу пандемията въведе Черна гора
© Getty Images
Слушай новината

Здравните власти в Черна гора приеха нови мерки за борба с пандемията от КОВИД -19, които влизат в сила от 13 до 19 януари, съобщава БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 30153

През следващите седем дни преминаването на границите на страната ще е възможно при изпълнено поне едно от четирите условия на цифровия сертификат на ЕС. А именно: ако лицето е напълно ваксинирано срещу коронавирус и не са минали повече от шест месеца от получаването на последната доза ваксина; при наличие на отрицателен PCR тест, който не е по-стар от 72 часа; отрицателен бърз антигенен тест, направен не по-рано от 48 часа; доказателство за прекарана коронавирусна инфекция, като са изминали по-малко от 10 дни и не повече от шест месеца от регистрирания положителен резултат.

2805 са новозаразените с COVID-19 в Черна гора

Фитнес зали и центрове ще работят при представяне на цифровия КОВИД сертификат на ЕС и условието да се осигури пространство от 10 кв. метра на един човек. Посещенията при адвокати и съдебни експерти при изпълнение на служебни задължения са разрешени при притежаване на цифровия сертификат на ЕС.

Направено бе предложение ваканцията да бъде удължена със седем дни, така че учебната година да започне на 31 януари, вместо на 24 януари, но окончателното решение ще бъде на Министерството на образованието, науката, културата и спорта на Черна гора.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 30153

Повече за Коронавирус

corona
Весела Найденова
219 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини